Mart Kieftenbeld wil sporters laten afzien met een glimlach

Foto: Mart Kieftenbeld

Onder de naam Coach Kieftenbeld is Mart Kieftenbeld per 1 september jongstleden gestart met een eigen bedrijf. De 25-jarige geeft bootcamps, small group trainingen en personal trainingen. Daarnaast is de Hengeloër basketbaltrainer van het damesteam onder de 20 bij basketbalvereniging Jolly Jumpers in Tubbergen.

Sport is van kinds af aan al een belangrijk onderdeel van het leven van Mart Kieftenbeld. Amper 13 jaar oud trainde hij de jeugd onder de 12 jaar bij VBC Akrides in IJmuiden. Inmiddels heeft de jonge coach/trainer een respectabele staat van dienst opgebouwd. Toch wilde Kieftenbeld zijn sportieve professie uitbreiden en begon daarom met het geven van bootcamps, small group trainingen en personal trainingen. “Want”, zo zegt de sportliefhebber, “of iemand nu fitter wil worden, van z’n blessures af wil, 40 kilo wil afvallen of zich wil voorbereiden op de Olympische Spelen, het is allemaal topsport.”

Bootcamp

Bootcamp is als trend begonnen in het westen van het land en neemt nu in deze regio toe aan populariteit. Ook in Tubbergen was er animo voor, zo merkte Kieftenbeld. De instructeur zetten een bootcampgroep op en iedere vrijdag van 19.00 uur tot 20.00 uur komt op het grasveld aan de Veldleeuwerik nu een groep sporters bijeen om, zoals de coach het noemt, af te zien met een glimlach. “Ik had de wens om een laagdrempelige vorm van sport op te zetten”, vertelt de ondernemer over de aanleiding. “Ongeacht leeftijd en conditie. Het gaat erom dat je je grens verlegt en dat is voor iedereen te doen. Ik leg mensen niks op wat ze niet aankunnen. Bovendien laat ik hen zelf de keus om deel te nemen. Daarom werk ik ook niet met abonnementen maar kunnen deelnemers aan de bootcamp gewoon komen en per les betalen. Een les kost €5 en een strippenkaart voor 10 keer €40.” Tijdens de bootcamp ga ik uit van het CLUKS principe. Dit staat voor  Coördinatie, Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Kracht en Snelheid. Maar vooral plezier want dat is het allerbelangrijkste.”

Per 1 oktober vindt de bootcamp plaats op het terrein van TVC’28. Hier kan met verlichting gesport worden en zo kan de work-out ook in de winter gewoon doorgaan! “Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding!”

Personal Training

Personal Training, is, zoals de term al aangeeft, helemaal afgestemd op de persoon. “Erin verwerk is soms bootcamptrainingen. Iedere training is anders. Zelf heb ik jarenlang op hoog niveau gebasketbald en ik vond niets zo erg als voorspelbare, eentonige trainingen. De mate van conditie is niet van belang, het gaat om het proces naar het doel toe. Zo train ik momenteel een meisje dat 40 kilo wil afvallen maar ik train tevens Reshmie Oogink, zij doet aan Tae Kwando en gaat zich hopelijk kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio komend jaar. Twee heel verschillende sporters maar zij beleven beiden de reis van hun leven. Het is bijzonder waardevol om daar onderdeel van te mogen zijn.”

De klant mag bij Coach Kieftenbeld zelf zijn wensen aangeven. “Of hij nu een uur wil hardlopen of wil kanovaren, ik pas de training erop aan,” informeert de instructeur. “Wel ben ik fanatiek. Als ik potentie zie, zal ik hard werken om doelen te bereiken. Dat doe ik niet voor mezelf maar voor de sporters. Het is uiteindelijk een investering in zichzelf waar ze nog lang profijt van kunnen hebben.”

Indrukwekkend portfolio

Na zijn trainersdebuut in IJmuiden bleef Kieftenbeld werkzaam als trainer/coach in de basketbalwereld. In Amsterdam werd hij gevormd tot coach bij het Centrum Topsport Onderwijs. Op zijn 23e voerde de coach de heren Senior bij Jugglers in Enschede aan wat leidde tot een kampioenschap in de landelijke eerste divisie. Vorig seizoen werd het Jolly Jumpers team meisjes onder de 20 onder zijn leiding tweede van Nederland. Het zijn zomaar een tweetal prestaties die Kieftenbeld op zijn portfolio heeft staan. Vanuit zijn bedrijf Coach Kieftenbeld hoopt hij mensen te kunnen motiveren om te gaan sporten of hun sportdoelen te behalen. Daarbij mag gebruik worden gemaakt van de sportfaciliteiten van de sportschool Olypmic Gym. “Het is een behoorlijk nieuw concept. Voor veel mensen kan het heel interessant zijn. Ik zou zeggen; probeer het gewoon ‘s!”

Voor meer informatie stuur een mailtje naar [email protected] of kijk op de website: www.coachkieftenbeld.com. Informatie en intake is altijd kosteloos en vrijblijvend!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen