Dames VKC’03 pakken punt in slopende wedstrijd

Gisteravond kwamen de dames van BZC Schuurman naar Tubbergen. Vorige wedstrijden bleek dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden!

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat de scheidsrechters niets toelieten en dus moest er voorzichtig gespeeld worden. De aanvallen werden in het eerste kwart over en weer gespeeld. Door de vele uitsluitingen waren er aan beide kanten voldoende overtal situaties waarin gescoord had kunnen worden. Alleen de dames uit Borculo wisten er hiervan 1 te verzilveren. Met een 0-1 stand werd het eerste kwart afgesloten.

Vervangend trainer/coach Peter Jonkman probeerde de dames voor de 2e periode op scherp te zetten. Geen overbodige overtredingen en er moest meer strijdlust worden laten zien. In de eerste 2 minuten van het tweede kwart waren er 5 uitsluitingen aan de Tubbergse kant. Verdedigend zat het wel goed, wat hieruit werd niet gescoord door BZC. Na een time out aan de kant van de tegenstander werd er wel gescoord. Het antwoord hierop was een goed ingespeelde bal op de mid-voor Marly Stopel die deze met een backhand omzette in een doelpunt. De thuisploeg keek aan tegen een 1-3 achterstand.

Door de vele uitsluitingen stonden er bij VKC’03 al een aantal dames op 2 P’tjes wat bij een derde betekend dat er niet meer deel mag worden genomen aan de wedstrijd. Er werd wat geschoven om deze speelsters weg te halen bij de mid-achter positie. Er kwam meer strijdlust bij de dames uit Tubbergen en dit resulteerde al snel in doelpunten. Sophie Derkman had het vizier op scherp staan en wist vanaf de rechter kant maar liefst 3x tot scoren te komen. Wederom waren er weer veel u20 (uitsluitingen), wat aan de Tubbergse kant maakte dat er al 2 speelsters niet meer mee mochten spelen. Met nog 1 wissel op de kant moest de wedstrijd worden uitgespeeld met een 4-5 stand op de klok.

Met de zelfde strijdlust als in de 3e periode werd er weer gestart. Al snel kwam er weer een derde uitsluiting waardoor de wedstrijd zonder wissels moest worden voortgezet. Het spel werd sneller en de aanvallen werden opgezet zoals er getraind was. Er vielen doelpunten aan beide kanten maar wederom waren er ook weer vele uitsluitingen. Met als gevolg dat er bij VKC weer een speelster het veld moest verlaten en de wedstrijd met een man minder moest worden uitgespeeld. De coach van de Tubbergenaren dacht er ’t zijne hiervan en reageerde op arbitrage. Hiervoor kreeg hij een gele kaart en met reactie hierop werd deze direct omgezet in een rode kaart; hij moest de badhal verlaten.

De speelsters zette alles op alles en bleven vechten voor de punten. Jeugdspeler Laurissa Krom liet zich van haar beste kant zien, speelde zich prima vrij om de bal koelbloedig af te maken. Na zo’n 2 minuten met een man minder gespeeld te hebben kwam het seintje van de jur tafel dat er een speelster op de kant zat die toch nog mocht deelnemen aan het spel. Met een voltallig team kon weer worden gespeeld. De scores bleven gelijk opgaan en met nog 28 sec op de klok keken de Tubbergse tegen een 8-9 achterstand aan.

De laatste aanval werd opgezet, de bal werd goed rond gespeeld en de vrije vrouw werd gevonden in de 14 jarige Laurissa die zonder enige aarzeling de bal achter de Borculose doelverdedigster wist te schieten. Met nog 8 seconden speeltijd, en een afstandsschot van BZC die gestopt werd door Marlot Ziemerink, werden de punten verdeeld. DeĀ 9-9 was een terechte uitslag waarin er in de laatste 2 periodes werd gestreden als team! Een mooie drive voor de komende wedstrijden.