Wellicht uitrol van Reutummer ‘verlengde schooldag’ naar andere dorpen

Ook na schooltijd zijn kinderen actief in de Reutumse sportzaal 't Brinkhoes
Ook na schooltijd zijn kinderen actief in de Reutumse sportzaal 't Brinkhoes
Foto: Johan Rijke

De voetbal-, volleybal- en klootschietvereniging, Mariaschool en kinderopvang Bambino in Reutum hebben handen ineengeslagen voor een naschools sportarrangement. Het succes is nu goed zichtbaar en alle deelnemende partijen zijn enthousiast over de eerste resultaten.

De Reutummer basisschool is enige tijd geleden over gegaan naar een zogeheten continurooster, waardoor kinderen eerder vrij zijn. “De Mariaschool wilde daarom graag de mogelijkheid bieden in de vorm van een soort verlengde schooldag. De schooldirecteur heeft vervolgens samen met ons als buurtsportcoaches en de voorzitter van VV Reutum gebrainstormd over dit idee. Al snel waren we erover uit ook dat de andere verenigingen en kinderopvang Bambino hierbij betrokken moesten worden. Zij waren hier gelukkig eveneens erg enthousiast over en wilden zodoende graag meer doen voor het dorp”, vertelt Johan Rijke.

De wensen van ouders en kinderen zijn d.m.v. een enquĂȘte in kaart gebracht en hieruit is een passend arrangement naar voren gekomen. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen zich elke 4 weken opgeven voor een sport/cultuur-activiteit. Te denken valt aan: streetdance (22 kinderen namen deel), freerunnen (36 kinderen namen deel), voetbal, kids kitchen, volleybal,klootschieten, enz. De kinderen geven aan het erg leuk te vinden en zijn blij met de invoering van deze naschoolse activiteiten. De kinderen uit de groepen 1 en 2 krijgen extra kleutergymlessen aangeboden (ca. 75% nam deel).

De buurtsportcoach wil dit succesvolle arrangement graag verder uit rollen in andere dorpen binnen de gemeente Tubbergen. Interesse? Mail dan met Johan Rijke ([email protected]).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen