Bevers kopje onder in Tubbergen

Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van Dynamo Tubbergen haar wedstrijd tegen de Bevers uit Lemelerveld. En het was beslist niet de beste wedstrijd tot nu toe. Het leek wel alsof ze met de handrem erop speelden. Het was stroef, met veel fouten van beide teams en een scheidsrechter die zich moeiteloos aanpaste aan het niveau van de wedstrijd.

En daar leek het in het begin van de eerste set eigenlijk niet op. Dynamo 1 begon sterk. Goede servedruk, prima verdediging en de aanvallen werden goed afgemaakt. De oranje-hemden hadden het betere van het spel, namen via de tussenstanden 10-4 en 19-12 duidelijk het initiatief, maar lieten op het einde van de set de Bevers al wat terugkomen in de wedstrijd. De set werd echter toch duidelijk met 25-19 gewonnen.

In de 2e set ging het tot 8-8 gelijk op. Toen sloeg de ploeg uit Lemelerveld een gaatje door persoonlijke fouten aan de kant van de Tubbergse dames. Via de tussenstanden 8-11 en 13-18 werd er een voorsprong opgebouwd. Dynamo 1 kwam via een aantal serveseries nog terug tot 18-20. Maar na een time-out van Jelte Sijtsma nam zijn ploeg het initiatief en won het de set met 20-25.

Ook in de derde set kwam Dynamo moeilijk in ons spel. De blokkering functioneerde niet voldoende en op 10-14 had Dynamo-coach de time-outs reeds gebruikt. Bevers liep uit naar een voorsprong van 11-16. Toen kwam Masu aan serve en zij gaf die pas weer af bij 17-17. Nu was het de bezoekende vereniging die moeite had met de aanval van Dynamo en de Tubberger dames stroomden via 2 servebeurten naar de setwinst van 25-19. Een set met 2 gezichten, maar gelukkig door Dynamo 1 gewonnen. De 4e set ging tot 7-7 gelijk op. In het midden van de set nam de Tubbergse ploeg afstand, nam een 18-12 voorsprong en won uiteindelijk de set met 25-21 en de wedstrijd met 3-1.

Trainer/coach Johan Booyink van Dynamo 1: “Een verdiende overwinning in een matige wedstrijd. Deze week maar weer goed trainen en kijken of we een beter niveau in en tegen de reserves van Sneek kunnen bewerkstelligen.”