VKC’03 dames zoeken broodnodige versterking

Kwamen ze dames te kort of een kwartje in de wedstrijd? Gisteren gingen ze noodgedwongen met 7 speelsters op pad en zonder coach. Hoe dan ook, de selectie van het damesteam van waterpolovereniging VKC’03 is te mager en vandaar hun oproep om versterking te krijgen. De dames laten weten niet alleen fanatiek en sportief te zijn, maar zeker ook van een feestje te houden.

Op naar Lelystad. Ondanks dat tegenstander De Houtrib lager op de ranglijst staat, wisten de Tubbergenaren dat het moeilijk zou worden. De tactiek werd voor de wedstrijd samen bepaald; lange aanvallen spelen en geen onnodige overtredingen.

Het 1e kwart begon rustig, de teams waren aan elkaar gewaagd. De Houtrib opende de score met een afstandsschot. Twee uitsluitingen aan de zijde van de Houtrib zorgden niet voor doelpunten, ondanks dat de man meer qua tactiek goed gespeeld werd, kreeg VKC’03 de val niet achter de keeper. De schade bleef beperkt met 1-0.

Het 2e kwart waren er aan weerszijden uitsluitingen. De Houtrib hier deed wat het moest doen, scoren namelijk. De dames van VKC’03 wisten echter ondanks goed spel niet de nul van het scorebord te krijgen. De Houtrib liep uit naar 5-0 voorsprong.

In de rust spraken de Tubbergse dames elkaar moed in en bedachten manieren om in ieder geval een keer te scoren. Risico werden genomen, maar met resultaat. Yvet Holsbeek scoorde uit een fraai uitgespeelde man-meer-situatie. Kort daarna was het dezelfde speelster die het net wist te vinden. De dames van VKC’03 kregen hierdoor weer zelfvertrouwen. Na een wederom mooie man-meer-situatie was het verschil nog maar 2 doelpunten. Echter, dit doelpunt werd afgekeurd door onbekende reden. Van hieruit wist de Houtrib te counteren en helaas te scoren. Dit was een klap voor VKC’03, maar ze gaven zich nog niet gewonnen! Marlot Ziemerink stopte een strafworp en Marly Stopel bracht VKC’03 een stapje dichterbij: 7-3.

De 4e periode was de periode van VKC’03, ondanks de benutte strafworp van de Houtrib. Door slim ingezette time outs van keeper Marlot Ziemerink kon VKC’03 zonder zwemwerk aanvallen opzetten wat 2 doelpunten opleverde die op naam van Holsbeek en Idema kwamen. Eindstand: 8-6.