Studio Sport herstart bootcamp voor beginnende en ervaren ‘spierbundels’

De provincie is akkoord, de gemeente ook. Het weer is er naar en de militaire hindernisbaan in en rond het bos staat gereed voor ingebruikname. Het enige dat nog mist, is deelnemers. Maar daarover maken de bootcamp-instructeurs van Studio Sport Tubbergen zich nauwelijks druk. Vorig jaar was er veel animo en dat zal dit seizoen naar verwachting niet anders zijn.

In de eerste week van april worden de bootcamps weer ingeroosterd en hiervoor kan zich ieder lid van Studio Sport gratis aanmelden. Vooralsnog zijn er 2 groepen: beginners en gevorderden. De eerste groepsles (maandag 19.00 uur) zal door sportinstructeur Jurgen Bosch worden gegeven en de laatste (woensdag 19.00 uur) neemt politieagent Kelvin Bekhuis op zich. Maurice Verveer, de eigenaar van Studio Sport Tubbergen, valt in bij verhindering van de gebruikelijke ‘drilmeester’ die voor de groep staat.

Eigen lichaam

“Ik zeg weleens, ga maar intervals doen als je echt fit wil worden. Een keer intervaltraining in de week staat zo’n beetje gelijk aan 2 of 3 normale trainingen. Bij bootcamp doe je niks anders, maar dan ook nog in de buitenlucht”, spreekt oud-militair Kelvin uit ervaring. “Tijdens de trainingen zet je je hele lichaam aan het werk. Je ontwikkelt kracht, uithoudingsvermogen, coördinatie en balans.”

Maurice benadrukt dat de bootcamps voor iedereen toegankelijk zijn. “Als we echt helemaal los zouden gaan, komt niemand terug na die ene keer. Bij wijze van spreken kun je het zo zwaar maken dat mensen stuk voor stuk afvallen, bedoel ik te zeggen. Nou, dat willen we natuurlijk niet. Daarnaast kan iedereen z’n eigen tempo aanhouden. Het gaat hierbij vooral om motivatie. Als dat er voldoende is, kom je een heel eind.”

Tijdens de trainingen ligt de nadruk op het werken met eigen lichaamsgewicht en losse materialen, zoals autobanden. Bij de bootcamp voor beginners staat verder de techniek bij de oefeningen voorop, waarbij de ervaren deelnemers zwaardere opdrachten voor de kiezen krijgen met daartussen een kortere herstelperiode. “Wil je hieraan deelnemen dan moet je wel bijvoorbeeld 5 kilometer kunnen hardlopen binnen een half uur. Dat soort criteria is er ook ter zelfbescherming”, legt Jurgen uit. “Ik wil goed coachen en uitleg geven, waarbij eenieder op z’n eigen niveau kan instappen.”

Toekomstplannen

Mogelijk komen er in de nabije toekomst ook andere deelnemersgroepen. Maurice denkt aan een Ladies Bootcamp voor uitsluitend meisjes/vrouwen, Walking Bootcamp voor degenen die een hekel aan hardlopen hebben en een zogeheten SoldierFit voor een uurtje extreem intensieve training.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen