Geweldige afsluiting EK Klootschieten met goud voor Rob Scholten en Silke Tulk

Het zag vandaag bijna zwart van de toeschouwers op de Haarlerheidebaan voor het laatste onderdeel van het EK Klootschieten, de veldwedstrijden. Het bleek een zeer succesvolle afsluiting voor de Nederlandse klootschieters op de, door bijna 100 vrijwilligers van KV Reutum, perfect geprepareerde veldbaan. Maar liefst 6 individuele medailles, waarvan 3 gouden, waren het fantastische resultaat.

Door de zeer lange schoten werd in alle categorien het Europees record verbroken. Zeer verrassend pakte Renske Arens het goud bij de meisjes, gevolgd door Silke Tulk bij de dames en als slotstuk van de dag Rob Scholten bij de heren. In het landenklassement behaalden zowel de meisjes als de dames het goud terwijl de heren een zilveren medaille wisten te bemachtigen.

Jongens

Jonas Schüler (FKV) kwam tot een fabelachtige afstand van 1.400,55 meter en pakte daarmee de gouden plak. Dit betekend een nieuw Europees junioren record bij de jongens. Eoin Healy (Ierland) kwam tot een afstand van 1386 meter goed voor zilver gevolgd door Tom O’Donovan eveneens uit Ierland met een afstand van 1337 meter. De Nederlandse ploeg behaalde een derde plek bij het landenklassement.

Meisjes

Renske Arens van de klootschietvereniging Nooit Gedacht uit Noord Deurningen wist al haar concurrenten voor te blijven en pakte met een nieuw Europees record het goud bij de meisjes met een afstand van 1.211 meter. Om het Nederlands succes compleet te maken werd Rodjean Vos van KV Vooruitzicht uit Oldenzaal tweede in deze categorie met een afstand van 1.185 meter. De bronzen plak was voor Lene Gerjets (FKV) met een afstand van 1.114 meter. Door deze goede resultaten was het landenklassement voor de Nederlandse meiden.

Dames

Met overmacht was het wederom Silke Tulk die na haar succes op het straat-onderdeel, de overwinning behaalde. Met haar 10e schot wist zij nog honderd meter verder te gooien dan Lindsay Leussink en Kim Schurink, die respectievelijk 2e en 3e werden. Met een nieuw Europees record van 1.332,90 meter wist Silke haar titel te prolongeren. Het landenklassement werd ook met overmacht gewonnen door de Nederlandse dames.

Heren

Aanvankelijk leek het er op dat de Ieren oppermachtig waren bij de heren. Het was David Murphy die als eerste een nieuw Europees record vestigde. Het was James O’Donovan die in de volgende groep het record verbeterde met 1.704,85 en lange tijd op kop lag. Uiteindelijk was het Rob Scholten van KV Niej Haarbig die met formidabele schoten de Europese titel pakte met een afstand van 1.770,45 meter en daarmee tevens een nieuw europees record vestigde.

De prestatie van James O’Donovan bleek goed voor het zilver, terwijl de Ier Edmund Sexton met een afstand van 1.678 meter. Melle Analbers gooide ook een fantastische wedstrijd en kwam met zijn afstand van 1.676 meter slechts 2 meter tekort voor het podium. De Nederlandse mannen behaalden in het landenklassement de zilveren medaille.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen