TVC A1 wint derde periode en speelt om promotie naar de tweede divisie

Het hoogste jeugdteam van TVC’28 flikt het gewoon nog een keer. Na de sensationele winst bij CSV Apeldoorn van afgelopen week, werd gisteren Frisia met 2-1 aan de zegekar gebonden. Hiermee verschijnt de derde periode op het palmares van de Tubbergse vechtmachine.

Opnieuw werd de winst in de slotfase veilig gesteld. De mannen leverden 90 minuten volop strijd en naarmate de wedstrijd vorderde namen de Tubbergse mariniers het roer telkens weer in handen.

Vooraf waren er de nodige perikelen over spelers die al dan niet beschikbaar waren, maar toen de favoriete aanvalslinie weer volledig aan het front verscheen na rust, werd opnieuw een 0-1 tussenstand goed gemaakt. Natuurlijk was het spannend. Handhaving was zo goed als veiliggesteld – een week eerder in Apeldoorn. Maar definitief veilig was TVC A1 pas bij winst van de kampioen GoAhead Eagles A1 of door zelf een punt te pakken. Dat laatste zag er bij een 1-1 tussenstand in Almelo na een half uur nog niet naar uit. Uiteindelijk kwam het allemaal goed en mag PH proberen zich te handhaven via de nacompetitie. Go Ahead Eagles is de terechte ongeslagen kampioen. Het fysiek sterke Frisia kwam voor rust ook op voorsprong via een prima aanval waarbij hun spits de bal mocht binnenlopen: 0-1.

Na rust kwam TVC A1 met Niek Starink en Okke Schepers binnen de lijnen en draaide het Frisia de duimschroeven aan. De ploeg van trainer/coach Hielke aan de Stegge creƫerde zich de nodige kansen en de gelijkmaker kon niet lang weg blijven. Okke Schepers speelde zich in de 70e minuut knap vrij op links en zijn perfecte voorzet werd door Tim Semmekrot binnen gepoeierd bij de tweede paal. En na die verdiende gelijkmaker werd TVC A1 alleen maar weer sterker. Okke Schepers werd in de 75e minuut ten koste van een overtreding afgestopt en de strafschop werd hard op de paal gemikt door Carlo Stroot. Maar ook nu lieten de Tubbergenaren zien dat er maar weinig is dat de ploeg uit haar evenwicht brengt, de laatste weken.

Tegen 10 spelers van Frisia (2 keer geel leverde TVC A1 een strafschop en Frisia een man minder op) viel de beslissing in de slotfase. Niek Starink gaf een perfecte steekpass op de uitblinker van vandaag Tim Semmekrot en Tim schoot hard en laag via de binnenkant van de paal de winnende 2-1 en de winst in de derde periode binnen. Komende week mag de hoofdmacht van de jeugd bij TVC’28 eerst gastheer zijn van AVC Amsterdam voor het toetje wat nacompetitie heet. Een prachtig seizoen zit er bijna op.

Wat opvalt bij deze groep is de homogeniteit, de eensgezindheid, de bereidheid om voor elkaar door het vuur te gaan. Daarin is dit team enorm gegroeid. Het is misschien wel de drive achter het succes. Als een strafschop gemist wordt, klinkt er geen scheef woord in het veld, maar worden de mouwen opgestroopt. Die positieve sfeer zie je bij spelers, leiders, wissels, trainers en alle betrokkenen terug. Dat was aan het begin van het seizoen wel anders en daarnaast heeft het enige tijd geduurd voordat het elftal ook tactisch goed stond en de spelers prima vanuit hun taak spelen. Kijkend naar de individuele kwaliteiten zien we regelmatig betere tegenstanders die in de tweede helft toch het onderspit moeten delven, omdat ze geconfronteerd worden met een elftal wat voortdurend met een man meer lijkt te spelen. Daarmee is het succes van de periodewinst verklaard en een dik verdiend compliment voor de ploeg op zijn plaats.

Op zaterdag 14 mei wordt de clash TVC A1 – AVC Amsterdam A1 gespeeld, aanvang 14.30 uur.