Vasse 1 verliest thuis onnodig van SV Enter

Op deze zonnige dag stond de thuiswedstrijd tegen SV Enter op het programma voor het eerste elftal van SV Vasse. Keeper Jasper Brunninkhuis en Erik Rijsman waren niet aanwezig en Rik Wiefferink is nog steeds geblesseerd. Remco Bolscher nam plaats in het doel.

Vasse 1 begon net als vorige week goed aan de wedstrijd en creƫerde enkele goede kansen. Na een kwartier spelen kwam Stefan Weersink over links, maar zijn inzet van dichtbij werd gepareerd. De blauw-witten kwamen nog tot enkele kleine kansjes meer, maar gescoord werd er door de Vassenaren voor rust niet. Na 40 minuten kwam Enter gevaarlijk voor het doel en een speler van Enter werd dom van scoren afgehouden met een penalty tot gevolg. Spits Nijenhuis nam plaats achter de bal en een 0-1 stond tegen de verhouding op het scorebord.

Na de rust kwam Vasse 1 nog veel feller en strijdlustiger uit de kleedkamer, met de aansluitingstreffer tot gevolg. Het was Jordy Blankenvoort die het laatste zetje gaf in het doel. Vasse 1 ging door en op zoek naar de voorsprong. Het zette nog meer druk en was op dat moment veel beter dan tegenstander Enter. Hierdoor kwamen er enkele goede kansen. John Nijhuis kwam over rechts met een prachtige pass, maar Stefan Weersink miste net precisie in de afronding. Daan Haarhuis schoot vanuit de draai knap richting het doel maar de doelman redde vakkundig. Zo’n 5 minuten voor tijd kwam Enter er door via een counter. Doelman Bolscher kwam uit, dreef de tegenstander naar buiten, tikte de speler lichtelijk aan en de scheidsrechter legde de bal alweer voor een tweede keer op de stip. Nijenhuis schoot de 1-2 binnen en Vasse 1 probeerde de gelijkmaker nog te forceren, Len Veelers werd in de laatste minuten voor de tweede keer gevloerd in het 16-metergebied, maar de scheidsrechter weigerde deze middag om een penalty voor de blauw-witten te geven. Enter counterde in blessuretijd nog naar een geflatteerde 1-3 eindstand en niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst. De Vassenaren stonden zo wederom met lege handen.

Er werd deze zondag keihard gewerkt. Vasse 1 had de beste kansen, maar het zit de blauw-witten de laatste weken niet mee in de afronding. Deze inzet en passie moet mee worden genomen naar volgende week, want dan treden de Vassenaren aan tegen VC Fleringen en moet rechtstreekse handhaving veilig worden gesteld. Op tweede pinksterdag wordt er om 14.00 uur afgetrapt op sportpark ’t Reuvekamp.