Tubbergse basketbalmeiden bereiken finale van nationale playoffs

Het is ze gelukt. Jolly Jumpers U20 heeft een ticket naar de nationale playoffs-finale in Zwolle. In een enigszins zwaarbevochten overwinning tegen Landslake Lions uit Landsmeer werd het 78 tegen 60 voor de Tubberger basketbalmeiden.

Vooraf leek het een kat in ’t bakkie. Met 14 punten voorsprong uit een eerder treffen leek de Tubberger ploeg al bij voorbaat op rozen te zitten. Toch duurde het even alvorens de meiden van Jolly Jumpers onder 20 jaar helemaal in hun ritme kwamen. Maar toen ging het dan ook als vanzelf en – naar mate de pot vorderde – steeds beter. Met een fanatiek en tegelijkertijd gedecideerd coachende Mart Kieftenbeld op de bank, waarop hij overigens niet zo heel vaak plaatsneemt, sterspelers die aan een half woord genoeg hebben en sterke omschakelingen tussen aanvallende en verdedigende posities, kwamen de meiden uit Tubbergen nooit in de gevarenzone terecht. Vooral het laatste kwart was als om door een ringetje te halen.

Meike Koelman, Birte Steggink, Beyza Okayben van 15 jaar stroomden vanuit U18 in. Vooral die laatste bleek vandaag een onmisbare uitblinker. Keer op keer nam ze het team op sleeptouw naar een mooie aanval tijdens het tweede en derde kwart. Belangrijk waren ook het relatief hoge aantal ‘steals’ door bijvoorbeeld Laura Steggink, de nimmer aflatende ‘kilometervreter’ Danae Tijink, Noëlle Droste die als een volleerd worstelaar voor iedere bal vocht of zoals Anke Rikhof haar directe tegenstander telkenmale te slim af was.

Wie wil weten of de meiden het landskampioenschap binnen zullen slepen, is komende zaterdag in de blauwvingerstad welkom. Het treffen begint om 13.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen