MVV 1 op rozen richting volgende ronde van nacompetitie

De nacompetitiewedstrijd tussen het eerste elftal van MVV’29 en Columbia werd door 2 gebeurtenissen binnen dezelfde minuut beslist.

De 56e minuut van de wedstrijd was beslissend voor de eindstand. Columbia kreeg via Mitchel Telnekes een goede kans die eindigde in een subtiele lob, die op de lat belandde. Terwijl de thuisclub deze kans nog betreurde, werd de tegenaanval van de tegenstander op dezelfde manier echter wel afgerond. De lob van Gijs Oude Munnink ging in het doel: 0-1.

Verder waren beide clubs aan elkaar gewaagd. In de eerste helft raakte MVV 1 de lat, terwijl Columbia een paar kleine kansen onbenut liet. Na de 0-1 drong Columbia meer aan, maar bleven de uitvallen van de Harbrinkhoekers gevaarlijk. Het spel van de Apeldoorners kreeg vervolgens meer lijn, maar zelfs 2 aanvallende wissels van hun kant konden de stand niet veranderen.

Promotie lonkt

Donderdagavond komt Columbia op bezoek bij MVV 1. Aanvang van deze return is 20.00 uur op het Frielinkpark in Harbrinkhoek.

Voor de voetballers uit het dubbeldorp staat er promotie naar de tweede klasse op het spel. Daarmee zouden ze de 3e promotie in 5 seizoenen bewerkstelligen, want nog maar 4 jaar geleden werd MVV 1 onder leiding van toenmalig trainer/coach Robert Harperink kampioen in de vijfde klasse. Aan huidig trainer/coach Richard Telgenhof Oude Koehorst zal het niet liggen. Ook volgend jaar staat hij voor de groep spelers.