WK-volleybalteam van Canisius dankt supporters en sponsoren

Met een diepe buiging naar iedereen die hen de afgelopen tijd, maar ook tijdens de voorbereiding naar het WK Schoolvolleybal toe, ondersteund heeft, neemt het team van Canisius op een verdienstelijke 10e plaats afscheid van dit mondiale toernooi.

“Een geweldige prestatie in dit volleybalgeweld”, aldus LO-docent Thijs Oosting, die samen met Erwin Elfrink en Ireen Olthof het team begeleidde.

3 overwinningen op rij

De meiden begonnen zeer voortvarend aan het toernooi. De eerste poulewedstrijd werd, ondanks een ietwat nerveus begin, met 2-0 in sets gewonnen van Engeland. Een klinkende overwinning die zorgde voor het nodige zelfvertrouwen. Dat resulteerde een dag later in nog eens twee knappe zeges op Portugal en Slovenië, al viel de beslissing tegen de Portugezen pas in een spannende derde set (2-1). Door de overwinningen eindigde het WK-team als eerste in de poule, een zeer knappe prestatie die ’s avonds gevierd werd met een lekker etentje.

Bulgarije te sterk

In de volgende ronde was Bulgarije de tegenstander. Deze wedstrijd moest gewonnen om zicht te houden op de plekken 1 t/m 8. De Canisianen, aangemoedigd door 16 in het oranje uitgedoste ouders, deden er alles aan deden de wedstrijd naar zich toe te trekken. Toch bleek Bulgarije – zowel letterlijk als figuurlijk – net een maatje te groot: 0-2.

Strijd om plek 9

De nederlaag betekende niet het einde van het toernooi, want nu moest er gestreden worden voor de plekken 9 t/m 16. Genoeg motivatie voor de volleybalsters van Canisius, die na een rustdag in een mooie kwartfinale Chili wisten te verslaan. Een dag later werd ook Cyprus (halve finale) aan de zegekar gebonden, waarmee het WK-team zich kwalificeerde voor de finale (strijd om plek 9) tegen Duitsland. Een wedstrijd die helaas slechts nipt verloren ging, terwijl de Duitsers maar liefst 7 jeugdinternationals in het team hadden.

Het WK-team van Canisius sloot daarmee het WK af als 10e van de wereld, een bijzonder knappe prestatie.

Sponsoring

In de aanloop naar het WK-toernooi, dit jaar in Belgrado (Servië), brachten de meiden via diverse sponsoracties liefst €20.000 in het laatje voor hun eigen reis en verdere onkosten. Zij werden vanuit school begeleid door Erwin Elfrink, Thijs Oosting, Ireen Olthof en Brenda Haselbekke. Verder waren diverse ouders meegereisd.

Het is de bedoeling dat er ook in 2018 wordt deelgenomen aan het tweejaarlijkse toernooi, dat dan in Tsjechië zal plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen