Geesteren valt ten prooi aan het handbalvirus

Foto: Redactie

Ruim een uur voor de eerstvolgende handbalwedstrijd ontvangt Harry Steggink al de eerste gasten, die een mooi plekje willen in zijn café. Nerveus wachten de fans van Martine Smeets totdat het eerste fluitsignaal klinkt in de knock-out fase van het vierjaarlijkse toernooi.

Haar ouders zijn erbij in Rio de Janeiro, nadat ze afgelopen weekend hiervoor tickets wonnen. Door de massale steun van ‘likers’, o.m. vanuit de lokale handbalvereniging, behaalden ze de meeste stemmen. Martine’s 2 zusjes, Leonie en Annelies, en jongere broertje Torento juichen voor haar in Geesteren. Net als tijdens de afgelopen wedstrijden. “Bijna allemaal dan. Die van ’s nachts niet hoor, dat is onhandig voor ons. We wonen in Emmen en dan is Geesteren niet echt om de hoek. Maar hier zijn we opgegroeid en het is fantastisch om te zien hoe heel het dorp meeleeft met haar.”

Niek Leus is zo’n sportliefhebber die zoveel mogelijk van Martine’s wedstrijden live in Harry’s dorpscafé wil meemaken. Normaal gaat zijn hart uit naar voetbal, bijvoorbeeld bij STEVO A1, maar hiervoor maakt hij graag een uitzondering. “Hartstikke gaaf dit, mooi dat iedereen achter haar gaat staan.”

Te juichen viel er genoeg. De spannende wedstrijd tegen thuisland Brazilië eindigde in 23-32. Met de winst van Oranje en de halve finales behaald, is het handbalvirus in Geesteren nog lang niet uitgewoed en raken er steeds meer mensen met besmet. Donderdag om 20.30 uur is de volgende wedstrijd van de leeuwinnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen