MVV 1 pakt weer geen punten

Afgelopen zondagmiddag stond er voor het eerste elftal van MVV’29 wederom een uitwedstrijd op het programma en deze keer moesten ze aantreden tegen SV Schalkhaar.

MVV 1 is de competitie matig begonnen met 0 punten uit 2 wedstrijden en dus gingen ze net voor de IJssel op jacht naar de eerste punten van dit seizoen.

In de eerste 20 minuten waren beide partijen gelijkwaardig aan elkaar en werden ze niet gevaarlijk in beide 16-metergebieden. Hierna kreeg Schalkhaar een vrije bal rand 16 meter en deze werd goed ingeschoten, strak in de kruising achter keeper Giel Groothuis: 1-0. Na een aantal minuten werd de thuisploeg nogmaals gevaarlijk met een afstandsschot, maar deze werd goed gekeerd door de doelman van de Harbrinkhoekers. Daarna kreeg MVV 1 zijn eerste echte grote kans, maar helaas ging de lob van Gijs Oude Munnink net over het doel van de thuisploeg. Met een 1-0 achterstand gingen de manschappen van trainer/coach Richard Telgenhof oude Koehorst richting de thee.

Na de thee kwam MVV 1 sterk uit de startblokken en via Wouter Sand kregen ze een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Helaas werd zijn schot vanaf het 16-metergebied gekeerd en bleef de gelijkmaker vooralsnog uit. MVV 1 kwam steeds beter in de wedstrijd en een treffer van hun hing in de lucht. Zo’n 20 minuten voor tijd kreeg Schalkhaar een vrije trap en deze werd vanaf de cornervlag voor gegooid en de afvallende bal werd goed binnen geschoten door een speler van Schalkhaar. Dit was de 2-0 en een flinke domper voor de zwart-witten. Na deze goal probeerde MVV 1 het nog wel en kreeg het ook nog een paar kleine kansjes, maar 10 minuten voor tijd was het verzet echt gebroken, nadat een mooie aanval van Schalkhaar goed werd afgerond en er een 3-0 stand op het scorebord verscheen. Hierna was de wedstrijd gespeeld, ware het niet dat keeper Giel Groothuis de thuisploeg van een grotere score afhield. Zo ging MVV 1 met een 3-0 nederlaag terug naar het dubbeldorp.

Helaas is het niet de start geworden in de tweede klasse waarop MVV 1 gehoopt had met 0 punten uit 3 wedstrijden, maar hopelijk komt daar volgende week verandering in als ATC’65 uit Hengelo op bezoek komt. Ook deze ploeg is met 0 punten slecht begonnen aan de competitie, dus de Harbrinkhoekers gaan op jacht naar de eerste driepunter. Aanvang zal 14.00 uur zijn op het Frielinkpark.