“De meeste golfpro’s hebben zelf zo’n baan, in hun eigen achtertuin”

Afgelopen weekend hebben de eerste aspirant-golfers een introductie gekregen op de shortgolfbaan bij ’n Kaps in Tubbergen. Wiljan van Mook uit Enschede, die zelf al vanaf zijn 8e levensjaar golf speelt, gaf hen een uurtje les.

De leerlingen kregen niet direct een golfclub in handen, maar moesten eerst enkele basisvaardigheden leren. Hierbij werd vooral gelet op de houding en stand van het lichaam, bijvoorbeeld tijdens het overgooien van een voetbal. Vervolgens werden tennisballen richting de hole gemikt. “Ik doe dit expres, want niemand kan meteen uit de voeten met een klein golfballetje. Het ziet er misschien gek uit, maar ook professionele golfers oefenen zo. Sterker nog: de meeste golfpro’s hebben zelf zo’n baan, in hun eigen achtertuin. Want denk maar niet dat zij dagelijks urenlang rondrijden en -lopen over die grote golfbanen”, benadrukt golfleraar Van Mook. “Ze maken het zichzelf wel zo moeilijk mogelijk, maar dan op een veel kleinere baan. En dat wat hier in het echt kan, op deze shortgolfbaan in Tubbergen, dat is reuze belangrijk om de golfsport snel onder de knie te krijgen. Alle basisprincipes kun je hier oefenen.”

Van Mook speelt al meer dan 50 jaar golf, maar was tot voor kort een onbekende bij ’n Kaps. “Eigenlijk is compleet toevallig dat hij hier lesgeeft. Hij was op een dag voor zijn kleindochter opzoek naar een leuke speeltuin in de buurt en kwam bij ons uit”, legt Gerald Koopman uit. “We waren op dat moment bezig met het aanleggen van de baan, hij zag dat en kwam een praatje maken. Daarop stelde hij zich voor als golfprofessional en -docent. Hij gaf aan graag te willen helpen bij de opstart. Zo gezegd, zo gedaan.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen