Heren 1 van VKC’03 door gebrek aan ervaring onderuit tegen promovendus

Foto: Anne Eerdman

In de tweede wedstrijd van het seizoen nam de ploeg van oefenmeester Peter Jonkman het op tegen promovendus Middelsé-Skelp uit Stiens.

De selectie uit Tubbergen was ernstig uitgedund door afwezigheid van 3 basisspelers, hetgeen de ploeg dwong een beroep te doen op de jeugd en enkele oud-gedienden.

De heren uit Stiens leken in de 1e periode nog bij te moeten komen van de lange reis. Door onoplettendheid van de bezoekers wist Rob Kienhuis eigenhandig deze periode naar de thuisploeg toe te trekken. Met 3 doelpunten van de aanvoerder ging VKC’03 de rust in met een 3-1 voorsprong.

De 2e periode begon spectaculair. Binnen 30 seconden kregen beide teams een penalty, die aan beide zijden door de doelman werd gestopt. Vervolgens trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe. De 3-1 voorsprong werd omgebogen in een 3-4 achterstand. Wederom was het Rob Kienhuis die zijn ploeg in de wedstrijd hield met de aansluitingstreffer: 4-4.

In de 3e periode bleef de druk door de heren uit Stiens aanhouden. Geholpen door wederom 2 toegekende penalty’s werd de achterstand voor VKC’03 verergert tot 4-8.

Peter Jonkman spoorde zijn team aan om alles op alles te zetten in de laatste periode en te strijden voor wat ze waard waren. Een comeback werd ingeluid door tweemaal Rob Kienhuis, waarna 2 doelpunten van Gerben Eertman volgden. Dat het onvoldoende bleek voor de overwinning, kwam hard aan in Tubbergen. Met een 8-9 nederlaag bleek het gebrek aan ervaren basiskrachten toch teveel voor de thuisploeg.

Doelpunten per periode: 3-1, 1-3, 0-4, 4-1

Doelpunten

  • Rob Kienhuis: 6
  • Gerben Eertman: 2
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen