De Tukkers 1 veegt een elftal Lossenaren van de kaart

Het eerste elftal van De Tukkers heeft vandaag een zevenklapper geproduceerd in Losser.

De Albergse formatie kende een uitstekend begin. Bij de eerste aanval was het al bijna raak. Stijn Boswerger legde de bal goed terug op Kjell Huisman die op de buitenkant van de paal schoot. Nog geen minuut later was het dezelfde Huisman die in het strafschopgebied werd gevloerd. Joep Egberink benutte de strafschop feilloos: 0-1. AJC’96 werd gevaarlijk uit een vrije trap, maar doelman Sander Kemperink redde goed. De Tukkers was voetballend de bovenliggende partij en scoorde de verdiende 0-2. Kjell Huisman draaide knap weg en gaf de bal laag voor. Egberink kon de bal simpel binnentikken. Ruben Hulshof zorgde vlak voor de rust zelfs voor een derde treffer. Hij omspeelde twee tegenstanders en schoot de bal vervolgens prachtig in de bovenhoek: 0-3. Nog voor de thee deed de ploeg uit Losser iets terug. Een vrije trap viel bij de tweede paal waar de speler van AJC’96 controleerde en binnenschoof: 1-3.

Na ongeveer 10 minuten kreeg AJC’96 een directe rode kaart na een grove overtreding. Niet veel later moesten de Lossenaren zelfs verder met 9 man. Uit een cornerbal werd de inzet van Stijn Boswerger door de verdediger met de hand gekeerd. Joep Egberink schoot zijn tweede penalty van de middag binnen: 1-4. De Albergenaren speelden de wedstrijd daarna uitstekend uit. Marco Stege scoorde uit een afstandschot de 1-5. Ruben Hulshof tikte de 1-6 binnen na een mooie combinatie tussen Tim Haarhuis en Kjell Huisman. Het was Marco Stege met het slotakkoord. De verdediger schoot zijn tweede van de middag tegen de touwen uit een lage corner: 1-7.

Volgende week speelt de ploeg van trainer/coach Remco Weusthof een thuiswedstrijd tegen Sportclub Enschede. De aftrap op sportpark ’t Loarkamp is om 14.00 uur.