Dames van VKC’03 weten op de late zaterdagavond niet te winnen

Foto: VKC'03

Dat de dames van VKC’03 normaal gesproken op de late zaterdagavond met andere zaken bezig zijn, is wel duidelijk. Toch moest er nog om 20.30 uur in Lelystad gespeeld worden uit tegen de Houtrib.

In de eerste periode leek de wedstrijd aardig gelijk op te gaan en de teams aan elkaar gewaagd. Al snel werd duidelijk dat ook de scheidsrechter deze wedstrijd wat te vertellen had. Al snel in de wedstrijd kwamen er meerdere uitsluitingen voor de Tubbergse dames. Marly Stopel werd al in de eerste periode op scherp gezet met 2 persoonlijke fouten. Met 7 uitsluitingen aan de kant van VKC’03 hebben de dames het verdedigend goed gedaan, want deze periode werd namelijk met een 2-1 achterstand afgesloten.

In de tweede periode hebben de Tubbergse het er volledig bij laten zitten. Het gevoel dat er niet veel goed kon in de ogen van de arbitrage maakte de dames onzeker. De Houtrib maakte hier dankbaar gebruik van, de voorsprong werd in enkele minuten uitgebouwd naar 7-1.

In de derde periode was het geloof een beetje terug, de Tubbergse dames durfden weer te gaan spelen. Een mooi opgezette aanval door jeugdspeelsters Laurissa Krom en Jalie Visschedijk zorgde ervoor dat zelfs het publiek in Lelystad een applaus gaf. In deze periode was het Marly die de wedstrijd definitief moest verlaten. Met 8-4 werd deze periode afgesloten.

De laatste periode werd er rustig uitgespeeld en VKC’03 nam wat meer risico. Maar aan het einde van de periode werd al snel duidelijk de dames het in de tweede periode hebben laten liggen. Met een 5-9 verlies kon er laat teruggereisd worden naar Tubbergen.

Doelpunten

  • Laurissa Krom: 3
  • Richelle Harberink: 1
  • Marly Stopel: 1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen