Jolly Jumpers 1 komt met winstpunten terug uit Amsterdam

Zaterdagmiddag is het eerste damesteam van Jolly Jumpers afgereisd naar Amsterdam om daar te spelen tegen het studententeam US, de nummer 5 van de promotiedivisie. Na de verloren wedstrijd tegen Almonte van vorige week, hadden de Tubbergse meiden dit weekend wat recht te zetten.

Het 1e kwart was wat slordig aan beide kanten en er werd veel balverlies geleden, waardoor beide teams moeite hadden met het spelen van hun eigen spel. Toch wist het team uit Tubbergen een kleine voorsprong op te bouwen, stand na het eerste kwart: 12-17.

In het 2e kwart liepen de Jumpers langzaam verder uit, maar de verschillende tactische aanvallen liepen nog steeds moeizaam en de ballen vielen nog niet zoals het zou moeten. De tegenstanders hadden daarentegen ook moeite met scoren, mede door de verschillende vormen van verdediging die door trainer/coach Steggink werden ingezet. Met een voorsprong van 10 punten werd de kleedkamer opgezocht: 23-33.

De tweede helft verliep stukken beter aan de kant van het team uit Tubbergen. Er werd veel minder balverlies geleden waardoor de dames uiteindelijk goed in de wedstrijd kwamen. Het samenspel van Jolly Jumpers 1 resulteerde in een aantal mooie fast breaks en afstandsschoten. US kwam in foutenlast, waardoor een tweetal speelsters het veld moesten verlaten met 5 persoonlijke fouten en de Jumpers konden profiteren van conditionele overmacht door veel te wisselen. Eindstand: 39-75.

Op 17 december speelt Jolly Jumpers hun laatste wedstrijd voor de winterstop. De Groene Uilen uit Groningen komen dan op bezoek in de Verdegaalhal, de wedstrijd zal starten om 17:30 uur.