VV Reutum wint voor de eerste keer het gemeentelijk futsaltoernooi

Na een bloedstollende finale tegen STEVO uit Geesteren, is het team van VV Reutum bij het vanmiddag gehouden midwinterfutsaltoernooi als winnaar van het veld gestapt.

Als eerbetoon aan de gisteren overleden René Oosterlaken werd er een minuut stilte gevraagd door de voorzitter van de gemeentelijk voetbalraad, die daarvoor refereerde aan zijn invloed op de (voetbal)sport. “René is van grote betekenis geweest, niet alleen voor de voetbal, maar  ook als bindende factor in het algemeen en natuurlijk met name de sport. Zijn kennis van zaken, maar tevens zijn innemende persoonlijkheid om iedereen enthousiast en ondersteuning te krijgen voor plannen – vooruitkijkend naar de toekomst, zijn dan ook van groot belang geweest voor heel sportminnend Tubbergen”, memoreerde Gerard Oude Lansink.

De laatste wedstrijd van het toernooi liep uit in penalty schieten, na een 6-6 eindstand. Zowel een ‘kusje’ van de deklat als van de linkerpaal konden STEVO-keeper Roy Kreuwel niet van de wijs brengen. Een paar jonge veldspelers van de Geesternaren had daarentegen danig last van zenuwen, in elk geval genoeg om de Reutummers de eindwinst te bezorgen. Een unicum in de 33 jaar dat dit midwintertreffen georganiseerd wordt. Bij de prijsuitreiking toonde wethouder Erik Volmerink vanuit de gemeente zijn medeleven aan de familie Oosterlaken, alvorens beide finalisten te huldigen.

TVC’28 werd 3e en VC Fleringen eindigde op een verdienstelijke 4e plek. STEVO ging dit jaar ook nog naar huis met de Zilveren Schoen voor sportiviteit, beschikbaar gesteld door Rabobank Noord en West Twente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen