In memoriam van TVC’28 over oud-voorzitter René Oosterlaken

René Oosterlaken bij het ontvangen van de gouden KNVB-speld
René Oosterlaken bij het ontvangen van de gouden KNVB-speld
Foto: TVC'28

Het bestuur van TVC’28 staat stil bij het overlijden van oud-voorzitter René Oosterlaken.

“Op eerste Kerstdag bereikte ons het droevige bericht dat René Oosterlaken die middag op 62-jarige leeftijd als gevolg van een ongeneselijke ziekte is overleden. Onze erevoorzitter en ridder in de Orde van Oranje-Nassau is daarmee van ons heengegaan!”

“René werd op 1 augustus 1979 lid van TVC’28. Eerst als actief voetballend lid en leider, maar al vrij snel werd duidelijk dat René veel meer in zijn mars had. Hij trad in 1990 toe tot het bestuur en had diverse portefeuilles onder zijn hoede om vervolgens in 1999 de voorzittershamer over te nemen. René is 16 jaar voorzitter geweest en moest om gezondheidsredenen in 2015 noodgedwongen afstand doen van de voorzittershamer. Hij werd bij zijn afscheid benoemd tot erevoorzitter van onze club.”

“Onder zijn voorzitterschap en bezielende leiding is TVC’28 uitgegroeid tot een club die financieel gezond is; waar stabiliteit heerst in alle geledingen van de club; waar sportief gezien alle teams op een prima niveau voetballen; die over een accommodatie beschikt waar velen jaloers op zijn en een club is waar mensen zich mee verbonden willen voelen. Een club waar mensen nog iets voor elkaar over hebben en elkaar met respect behandelen. René had het in zich om mensen te binden, beschikte over een gigantisch sociaal netwerk zowel binnen als buiten de club. We hebben hier onze vruchten van geplukt.”

“René was ook een voorstander van maatschappelijke betrokkenheid van TVC’28. Zijn stelling was dat TVC’28 meer is dan een voetbalclub. TVC’28 voelt zich maatschappelijk betrokken en neemt daarin ook haar verantwoordelijkheid. Kinderopvang, het drugs en alcoholbeleid werden dan ook voortvarend en met succes opgepakt. TVC’28 staat midden in de samenleving. Als voorzitter liet hij zich kenschetsen als iemand met een charismatische uitstraling, die het gemeenschappelijk belang voor het individuele belang liet gaan, altijd een optimistische kijk op zaken had, een visie had en die verkondigde, sturing gaf aan het bestuur en de club en beschikte over een nimmer aflatende inzet.”

“Niet alleen voor TVC’28 heeft hij meer dan zijn sporen verdient. Ook in een breder verband zoals in de gemeentelijke voetbalraad, de KNVB en diverse andere geledingen heeft hij ervoor gezorgd dat de sport in het algemeen en de voetbalsport in het bijzonder op de kaart kwam en bleef. Voor zijn brede maatschappelijke inzet werd hij in juni jl. benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.”

“In 2015 werd René getroffen door een ziekte die niet te genezen was. Ondanks deze tegenslag pakt hij de dagelijkse draad in het leven weer op. Een periode van hoop en vrees diende zich aan. Een periode van ups en downs gingen het leven van hem en zijn gezin beheersen. Toch bleef hij tot het laatst toe positief. René was een man van de regie. Hij wilde als het even kon de regie in zijn eigen hand houden.”

“Toen de ziekte zich aandiende zei hij: ‘ik ben gewend om de regie te voeren in mijn werk en mijn hobby, maar over mijn gezondheid ben ik die regie kwijt’. Ondanks dat had hij het stuur tot het laatst toe in handen en regelde hij daar waar dat in zijn macht en bereik lag de zaken. Het einddoel kon hij helaas voor zichzelf, zijn gezin, zijn familie en TVC’28 niet bepalen. Dat werd voor hem bepaald. Hij zei daarover: ‘je wordt op de rug getikt en dan moet je er zijn’. Diep respect hebben we dan ook voor de wijze waarop René met zijn ziekte is omgegaan. De nimmer aflatende positieve instelling maakte het voor hemzelf en zijn naaste omgeving draagbaar.”

“We verliezen daarmee in René en man waar TVC’28 in het bijzonder en de Tubbergse gemeenschap in het algemeen ontzettend veel aan te danken heeft. We zullen echter verder moeten zonder zijn aanwezigheid en inzet en zullen hem ontzettend gaan missen. Hij heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten. We zijn René heel veel dank verschuldigd voor zijn inzet en betrokkenheid. Wij wensen zijn naaste familie ontzettend veel kracht en sterkte toe om dit zware verlies te dragen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen