Voetbalster van TVC’28 geselecteerd voor het Nederlands elftal

Pien Hindriksen
Pien Hindriksen
Foto: Redactie

Pien Hindriksen uit Tubbergen gaat met Oranje tot 16 jaar mee op trainingskamp in Portugal. Het is de eerste keer dat de speelster van TVC’28 geselecteerd is voor het Nederlands elftal.

Het sportieve ‘uitje’ met de 20 beste voetbalsters van vaderlandse bodem, met 2001 als geboortejaar, vindt plaats van 13 t/m 20 februari. De eerste wedstrijd is donderdag 16 februari. Tegenstander is dan Frankrijk. Op zaterdag 18 februari volgt een ontmoeting tegen het thuisland, waarna de interland tegen de Oosterburen op maandag 20 februari wacht. Diezelfde avond komt het gehele team weer op de luchthaven in Rotterdam aan.

Vrijdag is de medische keuring in Zeist, normaal gesproken een formaliteit. Pien (16) is vanzelfsprekend erg in haar nopjes dat ze ditmaal tot de nationale selectie behoord, zeker nadat ze 2 keer eerder net buiten de boot viel. “Dat was voor onder de 14 en 15 jaar. Natuurlijk balen – toen. Nu zit ik er wel bij en daardoor ben ik superblij”, laat de spontane voetbalster weten. “Ik zat destijds al bij de voorselectie, maar ditmaal ben ik dan eindelijk echt verder.”

Trots

Pien reist samen haar teamgenoten af, maar moeder Esther volgt haar eigenlijk altijd al en deze keer is het niet anders. “Ik heb vrij genomen van mijn werk om mee te gaan”, vertelt ze. “Zo leuk, al haar trainers van de loop der jaren bij TVC’28 leven nog steeds enorm mee en zijn – net als wij – reuze trots op haar.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen