Voetbalnoabers in nek-aan-nekrace tegen degradatie

Foto: Redactie

De eerste elftallen van STEVO en TVC’28 treffen elkaar komende zaterdag in Tubbergen. Een weerzien met niet onwaarschijnlijk grote gevolgen. De teams staan haast onderaan op de ranglijst en strijden derhalve allebei nog volop voor klassenbehoud.

De plaatselijke voetbalgrootmachten staan er niet goed voor. Waanden velen van STEVO 1 zich al veilig, de afgelopen tijd kwam behoorlijk de klad in de resultaten. Uit de laatste 5 wedstrijden behielden ze een enkel puntje, met een flinke daling op de competitiestand tot gevolg. De ‘buren’ uit Tubbergen kwakkelen eigenlijk al het hele seizoen. Vooral in de laatste momenten van hun wedstrijden werden puntjes gemorst. Niettemin hield TVC 1 uit de laatste 3 wedstrijden liefst 6 punten over, hard nodig voor het ontlopen van directe degradatie uit de eerste klasse. Nacompetitie, waarin ook nog alles mogelijk is, lijkt haast onontkoombaar.

TVC 1 rammelt nadrukkelijk aan de poort bij STEVO 1, want het verschil tussen beiden is inmiddels geslonken naar 4 punten. Met respectievelijk plaats 12 en 11 op de lijst, kan geen enkel scenario nog worden uitgesloten.

Strijd der verliezers?

Wordt het op paaszaterdag dus eerder een strijd der verliezers of weten beide teams zich te handhaven en kruisen ze volgend seizoen opnieuw de degens? Misschien is een gelijkspel, net als tijdens de eerdere ontmoeting (1-1) in Geesteren, nog wel het beste voor beide elftallen. Met ieder een punt komen ze zo wellicht uiteindelijk juist als winnaar uit de strijd. Een soort ‘handjeklap’ tussen de concurrenten, lijkt echter niet erg waarschijnlijk. Een sportief voetbalgevecht tot het bittere einde en op hoog niveau ligt eerder voor de hand.

Komende zaterdag begint de wedstrijd al om 17.30 uur. Het bestuur van de Tubbergse voetbalclub drukt de vele bezoekers op het hart om vooral per fiets naar deze ‘Clash van het Oosten’ te komen, niet in de laatste plaats om filevorming in het dorp te voorkomen.

Reacties