Fleringen 1 boekt belangrijke zege op Enschedese Boys

Vandaag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de belangrijke thuiswedstrijd tegen Enschedese Boys op het programma. Fleringen 1 moest deze wedstrijden winnen om de vierde plek in de 5e klasse A vast te houden. Deze plek geeft recht nacompetitie voor promotie.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt in Fleringen. De thuisploeg had het lastig in de eerste helft. Er werden veel duels verloren en ook de wind speelde een belangrijke rol. Hierdoor konden de Enschedese Boys een aantal keer gevaarlijk opstomen richting het doel van Maarten Oosterik. Fleringen had het lastig met de bewegelijke aanvoerder van de Boys, Kemal Civan. Toch had Fleringen 1 na twintig minuten spelen zomaar op voorsprong kunnen komen. Tim Stopel schoot vanuit de draai knap richting het Enschedese doel. Zij inzet werd door doelman Tim Kamphuis knap tot hoekschop verwerkt.

Na een half uur spelen kwamen de Enschedese Boys op voorsprong. Tanju Kahraman wist Maarten Oosterik met een harde schuiver te passeren. Fleringen ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier 2 prima mogelijkheden voor. Eerst schoot Steven Schepers de bal na een mooie aanval wild over het doel. De daaropvolgende aanval schoot Jitse Nijland de bal tegen het lichaam van doelman Tim Kamphuis. Er werd gerust met een 0-1 stand in het voordeel van de Enschedese Boys.

Fleringen probeerde na rust zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. Wat volgde was een ware kansenregen. Tim Stopel, Martijn Poppink en Dion Wissink stuitten echter 3 keer achter elkaar op de voortreffelijke Enschedese doelman.

Na een uur spelen werd Dion Wissink vrij voor de Enschedese doelman gezet. Hij rondde echter veel te laks af, waardoor de bal over het doel verdween. Even later kopte aanvoerder Martijn Poppink van Fleringen 1 de bal uit een vrije trap centimeters naast het doel. Fleringen 1 nam de touwtjes steviger in handen en het was wachten op de gelijkmaker. Vooral de sterk spelende gebroeders Gijs en Dries Koopman domineerden op het middenveld. Na tachtig minuten spelen brak Dion Wissink door de Enschedese defensie. Hij werd hard onderuitgehaald door doelman Kamphuis. Wat volgde was een strafschop en een rode kaart voor de Enschedese doelman. Deze strafschop werd door aanvoerder Martijn Poppink hard in de rechterhoek geschoten.

Fleringen 1 ging alles of niets spelen om nog een overwinning uit het vuur te slepen. Het bracht A-junior Rick Huisman voor Tim Stopel en Jeffrey Heithuis kwam in het veld voor Tim Schepers. Jitse Nijland had vlak voor tijd een mooie rush in huis. Zijn voorzet werd door een verdediger van Enschedese Boys tegengehouden. Wat volgde was een tweede strafschop voor Fleringen 1. Deze werd door de koelbloedige Dion Wissink onhoudbaar binnengeschoten. De ontlading was groot in het Fleringse kamp.

In de slotseconde had Fleringen nog de 3-1 kunnen scoren toen Rick Huisman de bal voor open doel ongelukkig op een verdediger schoot. De daaropvolgende rebound werd door Steven Schepers via een polletje over het doel geschoten.

Fleringen 1 speelde vandaag niet goed, maar wist toch een belangrijke overwinning uit het vuur te slepen. Komende woensdag spelen de mannen van Hans Dirksen de belangrijke uitwedstrijd tegen DTC. De wedstrijd begint om 19.30 uur.