STEVO 1 verliest op discutabele wijze van Bemmel

Zit je in de hoek waar de klappen vallen, dan zit ook het minste geluk niet mee. Dat bleek nog eens overduidelijk zondagmiddag op de Peuverweide waar STEVO met 0-1 verloor van SC Bemmel.

STEVO 1 scoorde zelf 2 keer, maar de scheidsrechter keurde even zo vaak de goal af. Zou bij de eerste goal door STEVO de bal opzettelijk met de hand in het doel zijn gewerkt, bij de tweede stond Tim Letteboer volgens de grensrechter voor de bal toen hij deze in het goal schoot, na een goede pass van Roy Wigger op bijna de achterlijn. Discutabel was het oordeel van velen rond het veld en niet geheel onterecht. Er zaten luchtjes aan de beslissingen.

Het zat de Geesternaren totaal niet mee in deze wedstrijd, ook niet toen een speler van SC Bemmel hands maakte in de zestien bij een hoekschop. Alle protesten ten spijt van STEVO-zijde, de leidsman wuifde het weg.

SC Bemmel voetballend STEVO 1 de baas in de eerste helft verstopte zich niet in Geesteren en zocht meteen de aanval. STEVO 1 kwam eerst vanaf de 17e minuut beter in de wedstrijd. Een cornerbal werd maar net naast de paal gekopt en de eerder genoemde goal werd wegens opzettelijk hands afgekeurd. Aan de andere kant schoot SC Bemmel de bal op de paal en even later zelfs in de goal na goed doorgaan op de achterlijn waar Roy Damhuis het nakijken had. De voorzet uit deze actie werd vanaf de zestien meter eenvoudig door een speler van SC Bemmel langs de paal in het doel geschoten.

De 0-1 achterstand was voor STEVO 1 het sein om in de tweede helft alles op de aanval te gooien. Lovenswaardig hoeveel arbeid STEV1 O toen in de strijd gooide. SC Bemmel kwam tot 1 goed uitgevoerde counter en 1 schot op goal in de tweede helft. Voor het overige was het STEVO 1 wat de klok sloeg. Enige minpunt was dat de bal niet tussen de palen ging, alhoewel één keer wel, maar toen was de leidsman onverbiddelijk. Tim Letteboer zag zijn goal in rook opgaan. De grensrechter zag de spits voor de bal staan bij de voorzet vanaf de achterlijn van Roy Wigger. Velen langs de lijn zagen het anders.

STEVO 1 drukte ook na deze zoveelste  tegenvaller SC Bemmel verder in de verdediging en ging op jacht naar toch nog een doelpunt. Die leek er misschien wel te komen uit een vrije trap van Niels Wigger, toen de keeper van Bemmel rood ontving omdat hij de bal buiten de zestien oppakte. Maar ook nu kwam de goal er niet, de bal spatte vanaf de lat terug in het veld.

Hoeveel pech kun je hebben in een wedstrijd. Veel, zo bleek deze middag. Met kunst en vliegwerk werd de minimale 0-1 voorsprong vastgehouden door Bemmel en wordt STEVO 1 door het resultaat  verder in het moeras gedrukt. Volgende week is Tubantia uit Hengelo de tegenstander. Nog 3 wedstrijden voor STEVO 1 en dan weet het waar het definitief staat.