STEVO 1 goed van start in de nacompetitie

Alfons Kruiper

De hoofdmacht van STEVO heeft zich in de eerste ronde van de nacompetitie een goede uitgangspositie verworven voor de return op Hemelvaartsdag in Geesteren. In de uitwedstrijd tegen Concordia Wehl werd het 1-2 voor de ploeg van interim-trainer Alfons Kruiper.

Makkelijk ging het allemaal niet, dat wil zeggen voornamelijk in de tweede helft moest STEVO 1 veel strijd leveren om Concordia van het scoren af te houden. In de eerste helft had STEVO 1 het treffen redelijk onder controle. Na een fel begin van Concordia nam STEVO 1 het heft al vrij snel in handen en in de 4e minuut schoot Niels Wigger de bal op de paal. Even later was het alsnog raak door de STEVO-spits. Een misverstand tussen de keeper en een speler van Concordia zorgde ervoor dat Niels de bal simpel in het doel kon werken. Een mooie opsteker – deze voorsprong, en na enkele gevaarlijke corners van Concordia was het opnieuw STEVO dat scoorde. Nu uit een prachtige aanval over Niels Wigger, die Roy Wigger bediende en deze op zijn beurt Thijs Nieuwmeijer vrij voor het doel van Concordia zette. Thijs had de hoek voor het uitkiezen en maakte geen fout. Wat een weelde, die 0-2.

Het was jammer dat STEVO 1 na deze comfortabele voorsprong niet de genadeklap kon uitdelen. Het werd zelfs wat hoogmoedig en Concordia kwam beter in haar spel vanaf het halfuur. De verdediging van STEVO 1 had soms de handen vol aan de snelle voorwaartsen van de thuisploeg. Tot echt grote uitgespeelde kansen kwam Concordia desondanks niet in de eerste helft. Alleen bij een bal voorlangs het doel van Roy Kreuwel hadden de Geesternaren nog geluk dat de mensen voorin van Concordia niet goed stonden op te letten. Met 0-2 voor STEVO 1 gingen de beide ploegen de rust in.

In de tweede helft had STEVO 1 de handen vol aan Concordia. Ook al doordat het nogal eens onnodig de bal verloor en Concordia dan razendsnel het vijandige doel opzocht. Vooralsnog hielden de bezoekers stand en bij uitvallen was het levensgevaarlijk via Roy en Niels Wigger. Vooral de kans van Roy alleen voor de keeper halverwege de tweede helft, waar hij ook nog eens de bal breed had kunnen leggen op de vrijstaande Niels Wigger had een beter lot verdiend.

Het spel bleef op en neer golven. Concordia ontsnapte uiteindelijk één keer aan de verdediging van STEVO 1 en toen was het ook meteen raak. Schuin voor het doel op de rand van de zestien meter was Roy Kreuwel kansloos op de harde inzet. Concordia probeerde na de aansluitingstreffer nog wel de gelijkmaker te maken, maar zover liet STEVO 1 het niet meer komen: het bleef bij de 1-2.

Een prima begin van deze nacompetitie voor de ploeg van Alfons Kruiper. Op de Peuverweide, aankomende donderdag (Hemelvaart), moet het karwei definitief worden geklaard in deze eerste ronde. Wanneer de discipline groot in dat duel groot is, dan hoeft er geen enkele vrees te bestaan dat het misgaat.