Vasse 1 wint thuiswedstrijd van UDI in de nacompetitie

Op deze prachtige zondag stond de thuiswedstrijd in de nacompetitie tegen UDI uit Enschede op het programma voor het eerste elftal van SV Vasse. Mark Bolink, de teamcoach, kon vandaag met dezelfde 11 spelers beginnen als vorige week.

Vanaf het begin af aan liet UDI zien dat het goed kan voetballen. Met enkele behendige spelers als Chris Bonzet, Kevin Spanjaard en Denny Kolkman laat het zien dat het absoluut mee kan komen in de 4e klasse van het amateurvoetbal. Vasse 1 daarentegen zette vandaag een portie werklust en loerde op de kansjes.

De eerste kans kwam na 10 minuten en was voor de gasten. Een prima aanval kwam uiteindelijk bij de aanvaller van UDI voor de voeten, maar hij stuitte op de sluitpost van Vasse 1 in de naam van Brian Kop. De blauw-witten konden de eerste kans na 13 minuten spelen noteren, een vrije trap van Rik Wiefferink werd door Daan Haarhuis op prachtige wijze over de doelman in het doel geschoten en daarmee nam Vasse de 1-0 voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde waren er aan beide kanten nog enkele kansjes. De grootste hiervan kwam vlak voor rust van Daan Haarhuis, maar zijn harde schot kon met pijn en moeite door de keeper worden gepareerd.

Na rust kwam UDI veel beter uit de startblokken en namen zij het initiatief om een gelijkmaker te forceren. UDI dacht een penalty te krijgen, nadat Chris Bonzet listig in het 16-metergebied ging liggen. De scheids gaf echter een vrije trap wegens een schwalbe, tot ontzetting van de UDI-bank. De eerste kans voor Vasse 1 na de thee was voor Stefan Weersink maar zijn inzet kwam tegen de lat ware het niet dat de scheidsrechter hem anders had terug gefloten voor buitenspel.

Bolink bracht enkele wissels in de naam van Han Damhuis en John Nijhuis. Zij kwamen Rob Wenneger en Rik Wiefferink aflossen. Een kwartier voor tijd kreeg Han Damhuis in 2 minuten tijd 2 kansen maar zijn inzet met links ging beide keren rechts net naast het doel.

Zo’n 5 minuten voor het eind ging Han Damhuis alleen op het doel af en werd onderuit gelopen door de keeper maar de scheidsrechter liet tot ieders verbazing doorgaan. In blessuretijd kreeg John Nijhuis nog een rode kaart nadat hij een speler van UDI onderuit haalde. Nog 2 minuten later floot de leidsman voor het laatst en wonnen de blauw-witten de eerste nacompetitiewedstrijd met 1-0.

Aanstaande donderdag voetbalt Vasse 1 de return bij UDI in Enschede. De aftrap van deze wedstrijd zal om 14.00 uur zijn. Ondanks dat deze wedstrijd op Hemelvaartsdag wordt gevoetbald, rekent Vasse 1 op een grote supportersschare uit het thuishonk.