Vasse 1 moet thuis nog vol aan de bak

Het eerste elftal van SV Vasse strijdt nog volop voor handhaving. Vanmiddag werd het 2-1 voor de tegenstander uit Enschede.

Nadat er afgelopen Hemelvaartsdag met 4-2 werd verloren van UDI, moesten de blauw-witten vandaag aantreden uit bij FC Het centrum. Nog maar 2 jaar geleden stonden de clubs nog bovenaan in de 5e klasse om vervolgens beide te promoveren naar de 4e klasse. Nu wordt er dus gestreden tegen degradatie en dat was vandaag goed op het veld terug te zien.

Trainer Bolink kon niet beschikken over belangrijke spelers vanwege blessures en schorsingen. De blauw-witten hadden vandaag een lastige middag vanwege het hete weer en de vele wisselingen in het veld. Kansen waren er deze middag wel om op voorsprong te komen maar deze werden soms tot onverklaarbare wijze niet goed afgewerkt. De Enschedeƫrs scoorden in de 37e minuut via een lange bal die achterin niet goed werd ingeschat. De 1-0 was ook tevens de ruststand.

Een kleine 10 minuten na de rust een soortgelijke aanval van het centrum en de 2-0 lag in het netje. De mannen uit Vasse gaven niet op en de moeilijkste kans van de middag was wel raak. Een prachtig afstandsschot vanaf 30 meter van Stefan Weersink belandde in de rechter kruising. Niek Spit, die inmiddels in het veld was gekomen voor Len Veelers, kreeg nog de kans op 2-2, maar zijn inzet met links ging rakelings voorlangs.

Vasse 1 probeerde wel een doelpunt te forceren, maar telkens was er niet de goede eindpass of inzet op doel. Wel werd er vandaag keihard gestreden en met deze inzet en nog beter voetbal moeten de Vassenaren thuis proberen de klus te klaren.

De thuiswedstrijd staat op moment van schrijven nog gepland op pinkstermaandag 5 juni, maar zal naar alle waarschijnlijkheid worden verplaatst naar zaterdag 3 juni.