STEVO 1 handhaaft zich ten koste van TVC 1

Het zoet voor de ene, een bittere afdroop voor de ander. Vooraf waren de belangen al duidelijk voor de hoogste elftallen van zowel STEVO als TVC’28, opponenten in een finalestrijd om handhaving in de eerste klasse.

Wat was er vooraf eigenlijk nog niet over gezegd en geschreven? Vele (zelfbenoemde) voetbalkenners, die – zonder uitzondering – letterlijk en figuurlijk langs de zijlijn staan, buitelden afgelopen week over elkaar heen om met behulp van superlatieven en blokletters uit te drukken hoe het er al dan niet voorstond. Werd deze ‘moeder alle wedstrijden’ vooraf aangekondigd als zijnde Geesteren versus Tubbergen, zijnde de grootste woonkernen binnen dezelfde gemeente waar voorheen nogal eens wat harde woorden viel over de tegenstander, zover kwam het eigenlijk nooit. Niet op het veld, niet ernaast, niet in de kantine. Ja, aan weerszijden was een sfeeractie met rookscherm voor aanvang van de strijd om het eigen team een hart onder de riem te steken…

De gastheer van vandaag, MVV’29, liet evenwel niets aan het toeval over. De grasmat lag er maagdelijk schoon bij, een grote groep vrijwilligers was opgetrommeld om alles in goede banen te leiden, elk team had 2 kleedkamers ter beschikking. Getuige van al dat moois waren bijna 3.000 mensen, die rijendik als het ware een haag vormden om het hoofdveld van de Harbrinkhoekers.

Wedstrijd

Hebben de meeste sporters allang zomerstop, in Harbrinkhoek moest er vandaag ‘nog even’ gestreden worden om een niet onbelangrijk plekje in de eerste klasse. Dat is feitelijk de hoogste amateurcategorie, waarin de (meeste) voetbalclubs hun spelers geen vergoeding betalen voor de sportieve inzet. De opponenten troffen elkaar dit seizoen al 2 keer eerder in de reguliere competitie. En net als in de vorige edities, leek ook nu de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen. Van hoogstaand voetbal was geen sprake, al vielen over en weer genoeg kansen te noteren. Eerst diep in de tweede helft was het Niels Wigger die namens STEVO 1 tweemaal (2-0) het net wist te vinden. Erik Sonder kopte alle hoop bij TVC 1 aan flarden door er 3-0 van te maken.

Alles met een rood-geel hart viert feest, dat moge duidelijk zijn. Voor de Tubbergse mannen rest weinig meer dan de wonden te likken en zich op te maken voor een seizoen in de tweede klasse. Zowaar geen schande, edoch lager dan men gewend is. De degradant treft in 2017-2018 vermoedelijk het vlaggenschip van MVV 1, waardoor er wederom gemeentelijke derby’s op het affiche komen te staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen