Niels Leemhuis maakt zijn debuut in het shirt van Heracles Almelo

Niels Leemhuis
Niels Leemhuis
Foto: Heracles Almelo

Het moet voor Niels Leemhuis een bijzondere week zijn geweest. De voetballer uit Tubbergen, nog maar 19 jaar oud, sloot vorige week zondag aan bij de eerste training en speelde gisteren zijn eerste minuten in het shirt van Heracles Almelo.

Leemhuis speelde een helft mee in de met 1-17 gewonnen oefenwedstrijd tegen de Almelose selectie. “Het was fantastisch”, vat Leemhuis zijn eerste week kort maar krachtig samen. “Elke training, maar zeker de eerste heb ik genoten. Het was in het begin even wennen, zowel qua samenspel met de anderen als conditioneel, maar dat is logisch. Alleen al dat we elke dag en soms zelfs 2 keer per dag trainen, is voor mij een compleet nieuwe ervaring. Verder heeft de spelersgroep me goed opgevangen. Wat dat betreft is Heracles Almelo eenzelfde soort club als TVC’28 en Quick’20, waar ik hiervoor heb gespeeld. De mensen om je heen schenken veel aandacht aan je en daardoor voelt het echt als thuis.”

De middenvelder kijkt positief terug op de gewonnen oefenwedstrijd tegen de Almelose selectie. “Het was een aparte wedstrijd”, vertelt Leemhuis. “Je bent als team continu aan de bal. Belangrijk is dan dat je alsmaar druk blijft zetten en doelpunten maakt. Volgens mij is dat aardig gelukt. In de eerste helft, toen ik in het veld stond, heb ik dat in ieder geval wel zo ervaren. En persoonlijk ging het vrij aardig, al is een verbeterpunt dat ik vaker diep had moeten gaan.”

Contract?

Na de oefenwedstrijd is de proefperiode van Leemhuis al halverwege. Leemhuis: “De trainingen zullen komende week zwaarder worden, maar ik verwacht niet dat dat iets afdoet aan het plezier dat ik heb met de groep. Het is afwachten hoe het gaat lopen, maar natuurlijk hoop ik dat het iets wordt.”

Overigens heeft Leemhuis deze week nog een training moeten overslaan. “Afgelopen donderdag had ik een gesprek op school en moest ik de training helaas laten schieten. Ik studeer Sportkunde in Zwolle en ga nu door naar het derde jaar. Het afgelopen schooljaar was precies op tijd afgelopen om aan deze proefperiode bij Heracles Almelo te beginnen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen