Fleringen 1 strijdend ten onder tegen sterk Juventa’12

Foto: VC Fleringen

Afgelopen zondag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen een bekerwedstrijd tegen Juventa’12 op het programma.

Fleringen 1 kreeg aan het begin van de week een flinke domper te verwerken toen Dion Wissink zich verstapte op de training en wederom met een vervelende kruisband-blessure te maken heeft. Voor het hele team, maar vooral voor Dion zelf een enorme teleurstelling. De Fleringers moeten het ook nog stellen zonder Steven Schepers, Jeffrey Heithuis, Sjoerd Booijink en Gijs Koopman. Hierdoor nam voor het eerst de 16-jarige A-junior Tieme Koopman op de bank plaats.

Fleringen 1 begon prima aan de wedstrijd tegen de sterke derdeklasser uit Wierden. Het liet Juventa’12 het spel maken en wist ook zelf ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel van keeper Arjan Nijenkamp te verschijnen. De Wierdenaren kregen na een kwartier spelen de eerste kans toen Rick Olde Olthof na een mooie dribbel alleen voor doelman Maarten Oosterik verscheen. Het harde schot werd door de Fleringse doelman voortreffelijk naast de goal getikt. Uit de daaropvolgende aanval kreeg Fleringen 1 een vrije trap, toen Dries Koopman hardhandig richting de grond werd gewerkt aan de rand van het strafschopgebied. Deze vrije trap werd door Jasper Slaghekke op schitterende wijze richting het doel geschoten en stuiterde jammer genoeg via de lat het veld weer in. De rebound kon door Dylan Kuipers net niet worden binnengegleden.

Hierna was het Juventa’12 dat op voorsprong kwam. Het was Mats Knol die met een schitterend schot Maarten Oosterik wist te passeren. Halverwege de eerste helft moest Dries Koopman zich laten vervangen. Hij werd afgelost door Rick Huisman. De ploeg uit Wierden drong hierna iets meer aan, maar de Fleringse defensie onder leiding van Wout Booijink gaf geen krimp.

In de rust moest doelman Maarten Oosterik zich laten vervangen met een rugblessure. Zijn plaats werd ingenomen door de 16-jarige Brent van der Kamp. De doelman van A1 maakte hiermee zijn debuut in het eerste elftal. Ook eerder genoemde Tieme Koopman maakte zijn debuut. Hij kwam in het veld voor Dylan Kuipers.

De tweede helft verliep ongeveer hetzelfde als de eerste. Juventa’12 drong aan, maar Fleringen 1 wist prima tegenstand te bieden. Juventa leek op 0-2 te komen toen Martijn Telgenkamp de bal met een venijnig schot richting het doel stuurde. Zijn inzet werd echter prima gekeerd door Brent van der Kamp. Het daaropvolgende schot van Sebastiaan Bruns werd wederom door Brent van der Kamp onschadelijk gemaakt.

Het was vervolgens toch Juventa’12 dat de voorsprong wist te verdubbelen. Martijn Telgenkamp kopte na een voorzet simpel binnen. Fleringen 1 leek de 1-2 te maken toen Jasper Slaghekke alleen richting het doel kon lopen na miscommunicatie in de Wierdense verdediging. Hij wachtte echter te lang waardoor het gevaar weggewerkt kon worden. Juventa’12 liep hierna nog uit naar 0-3 en 0-4 door Sebastiaan Bruns en Martijn Telgenkamp. Al met al een leerzame wedstrijd voor de Fleringers. Er werd prima weerstand geboden tegen een sterke derdeklasser. Dit geeft hoop voor de toekomst.

De volgende bekerwedstrijd voor Fleringen 1 is op zondag 17 september, een uitwedstrijd tegen EMMS uit Slagharen.

Reacties