De Tukkers 1 bekert door na ruime zege op Zenderen Vooruit

Entree van De Tukkers

Het eerste elftal van De Tukkers won dinsdagavond de laatste poulewedstrijd met maar liefst 5-0. Hierdoor werd de ploeg eerste in de poule en gaat het door naar de volgende ronde.

Het waren de gasten die vanaf de eerste minuut hoog druk zetten en fel waren in de duels. Ze hadden wel dreiging, maar de eerste kans was voor de Albergenaren. Jelle Hulskotte schoot op de doelman. Zenderen bleef hoog druk zetten en De Tukkers 1 profiteerde van de ruimte die achter de verdediging lag. Een hoge steekpass van Ingo Kroeze bereikte Joep Egberink die de bal verlengde naar Jelle Hulskotte. Hij schoof de bal met zijn linker in het lege doel: 1-0. Niet veel later verdubbelde Kjell Huisman de score, wederom op aangeven van Egberink. Huisman schoot de bal keurig met zijn linker in de hoek van het doel: 2-0.

Na 20 minuten raakten de gasten de lat uit een scrimmage in het strafschopgebied. Nog voor de rust leek het duel beslist. Zenderen was slordig in de defensie en werkte de bal niet goed weg. Jelle Hulskotte controleerde de bal met zijn borst en schoot wederom met zijn linker de bal over iedereen heen in het doel: 3-0.

De tweede helft begon rommelig van beide kanten, maar het was de thuisploeg die de draad snel weer oppakte en een paar goede kansen creƫerde. Stijn Boswerger schoot op de doelman en Kars Velthof schoot even later vanaf dichtbij over. Jelmer Kuipers kopte namens de gasten de bal een meter naast het doel, dat was tevens het laatste gevaar van de bezoekers. Ruben Hulshof maakte mooiste treffer van de avond. De voorzet van Tim Haarhuis wist hij met een snoekduik in het dak van het doel te koppen: 4-0.

Kjell Huisman maakte er van 5-0 van op aangeven van Joep Egberink. Met de buitenkant van zijn rechterschoen schoot hij de bal in de verre hoek. De laatste kans van de avond was voor Robin Eidhof. Zijn harde schot werd gered door de doelman.

Aanstaande zondag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. De Tukkers 1 speelt dan een uitwedstrijd tegen Losser. Aftrap op Sportpark Brilmansdennen is om 14.00 uur.