TVC 1 loopt tegen een verdiende nederlaag aan

Het eerste elftal van TVC’28 kon, na de overwinning van vorige week, deze lijn vanmiddag niet doorzetten en verloor kansloos van SDC’12 uit Denekamp.

Het begin van de wedstrijd was voor TVC 1. In de 7e minuut wist de uitstekend keepende doelman van SDC een schot van Okke Schepers te keren. Na 10 minuten was het echter wel raak. Stef Roelofs wist uit een rebound het net van de tegenstander te vinden. Op dat moment een verdiende voorsprong. De gasten kregen hun eerste kans in 17e minuut, maar troffen gelukkig geen doel.

In de 24e minuut kon Jorg Schulte wel profiteren van het slecht wegwerken na een corner en de gelijkmaker binnen schuiven. Bij TVC1 kwam een gemakzucht over het team wat leidde tot een dramatische fase tot aan de rust.

Na een knullig balverlies van aanvoerder Stefan Huiskes in de eigen defensie in de 38e minuut, kon Daan Sanders eenvoudig doelman Ruud Hesselink van TVC 1 passeren. In de 40e minuut kreeg Jeffrey Huizinga nog een goede kans, maar zijn volley was recht op de doelman van SDC. Even later kwam de bal voor de voeten van Ivo Grashof, die geheel vrijstaand met een geweldig schot in de kruising de doelman van TVC 1 geheel kansloos liet. In de blessuretijd van de eerste helft werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Niel Wenneger kopte van dichtbij de bal in het doel van TVC 1.

De tweede helft was eigenlijk een formaliteit. TVC 1 had wel een klein veldoverwicht, maar tot veel kansen leidde dit niet. SDC was daarentegen wel een aantal keren gevaarlijk in de counter. Een hoogtepunt was nog wel de goal van Stefan Huiskes. Nadat hij de bal had veroverd, zag hij de doelman van SDC ver voor zijn doel staan en lobte hij de bal vanaf 40 meter over de doelman. Dit was echter in de 74e minuut en derhalve te laat om de wedstrijd nog te keren.

TVC 1 leed een verdiende nederlaag van een tegenstander die veel meer strijd leverde.

Scoreverloop

10e minuut 1-0 door Stef Roelofs

24e minuut 1-1 door Jorg Schulte

38e minuut 1-2 door Daan Sanders

45e minuut 1-3 door Ivo Grashof

47e minuut 1-4 door Niel Wenneger

74e minuut 2-4 door Stefan Huiskes

TVC 2

Door een handsbal van de Wijchense doelman speelde AWC vanaf de tiende minuut met een man minder. TVC 2 profiteerde optimaal door tweemaal te scoren. Thom Gast en Erik Olde Hampsink maakten fraaie treffers.

Pas in het laatste kwartier lukte het TVC 2 om de man-meer-situatie in extra doelpunten uit te drukken. Met een volley en een benutte penalty maakte Thom zijn hattrick compleet en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0.

Volgende week speelt het tweede elftal van TVC’28 om 11.00 uur in Oldenzaal tegen Quick’20.

TVC 3

Het derde elftal van TVC’28 begon sterk aan de wedstrijd en liet de bal het werk doen. Juventa’12 kwam er niet aan te pas en in de 3e minuut was het al raak voor TVC 3. 0-1 door Roy Veldhuis. Nog voor rust liep TVC 3 via doelpunten van Roy Alink (2 keer) en Wiebe Penterman (2 keer) uit naar een comfortabele 0-5 ruststand. De Tubbergse ploeg bleek geen kind aan Juventa’12 te hebben.

Na rust liet TVC 3 de teugels vieren, maar kwam het door wederom Roy Alink op 0-6. Juventa’12 deed wat terug middels een penalty: 1-6. Daan Steenbakker bepaalde vervolgens de eindstand na een goed uitgespeelde aanval op 1-7.

Reacties