Dames van VKC’03 spelen te wisselvallig in derby tegen OZ&PC

Foto: Mark Mensink

Marlot Ziemerink, voorheen keepster in het damesteam van VKC’03 en ’terug van weggeweest’, was als coach aangesteld in de wedstrijd tegen OZ&PC uit Oldenzaal.

Er werd vooraf duidelijk uitgelegd hoe er gespeeld moest gaan worden: alle posities bezetten en rustig met balbezit omgaan. Door een snelle uitsluiting aan de kant van de Oldenzaalse dames kon VKC’03 de voorsprong nemen in de wedstrijd. Maar dit wist OZ&PC vrij snel weer om te buigen, door slordig spel aan de Tubbergse kant. Passes werden onnauwkeurig gegeven en onderschept. VKC’03 keek na de eerste periode tegen een achterstand van 3-1 aan.

In de tweede periode kwam er meer beweging in het spel. De bal werd langer in bezit gehouden en beter rond gespeeld. Dit resulteerde ook al snel in doelpunten. VKC’03 leek in deze periode het spel even naar zich toe te trekken en kwam terug tot een 4-4 gelijkspel.

In de derde periode hebben de dames van VKC’03 het er bij laten zitten. OZ&PC maakte gebruik van de slechte passing en afronding van VKC’03. Veel ballen werden onderschept en hierdoor kwamen er veel 1-0 situaties met keepster Jorieke. De Oldenzaalse dames liepen uit naar een voorsprong van 9-4.

Ook in de laatste periode was er geen antwoord op deze achterstand. Er werd nog 1 doelpunt gescoord en dit maakte de eindstand op een 10-4 winst voor de Oldenzalers. Al met al hebben de Tubbergse waternimfen veel leerpunten kunnen halen uit deze wedstrijd, om in het seizoen verder te komen. Nadien werd de wedstrijd gezamenlijk afgesloten in de kantine van het zwembad, waarna het ‘nazitten’ nog even werd voortgezet in de stad.

Doelpunten

  • Marly Stopel: 2
  • Annemiek Bekkedam: 1
  • Angelien Nieuwenhuis: 1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen