Vasse 1 verliest na strafschoppen van Losser

Gistermiddag moest het eerste elftal van SV Vasse aantreden in de tweede ronde van de beker tegen KVV Losser. Een oude bekende van vorig jaar, want toen werd er 2 keer van de oranjehemden verloren.

Op een drassig veld werd om 14.00 uur afgetrapt op sportpark ’t Lankamp. De eerste helft verliep goed voor Vasse. De blauw-witten probeerden van achteruit op te bouwen en kwamen een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Losser. Dit resulteerde na 25 minuten in de 1-0. Tijmen Reinerink maakte zijn eerste doelpunt voor Vasse 1. Dit doelpunt werd voorafgegaan door een goede pass van Tom Wiefferink op Daan Haarhuis, hij legde de bal goed breed en Tijmen schoot de 1-0 tegen de touwen.

Na dit doelpunt had Losser meer balbezit. Erg gevaarlijk werden ze niet, maar toch konden ze in de 38e minuut aantekenen voor de 1-1. De bal werd uit een corner niet goed verwerkt waarna een speler van Losser de bal uit een volley laag in de hoek schoot.

In de tweede helft nam Vasse 1 meer het heft in handen. Het kreeg kansen op de 2-1 maar doelpunten bleven uit. Toch kwam Vasse goed weg nadat de lange spits van een Losser een bal op de lat stiftte. De laatste tien minuten van de wedstrijd kwam Vasse nog met 10 man te staan nadat het al drie keer had gewisseld. Chiel Veer viel onfortuinlijk uit met een hoofdblessure na een elleboog van een teamgenoot.

Vasse 1 wist goed stand te houden en na 90 minuten stond er nog steeds 1-1 op het scorebord. Dit betekende penalty’s. Kenneth Schuurman leek de eerste strafschop van Losser prima te keren, echter dacht de scheidsrechter hier anders over en de penalty moest opnieuw worden genomen. In de tweede poging wist de speler van Losser wel te scoren. Losser wist de penaltyreeks uiteindelijk met 5-3 te winnen. Vasse 1 mistte een strafschop en is daardoor uitgeschakeld in de beker.

Aanstaande zondag wordt de competitiereeks weer opgepakt met een uitwedstrijd tegen het 120-jarige De Tubanters, ook wel voluit de Enschedese Voetbalvereniging & Atletiek Club De Tubanters 1897 genoemd. En als je als club al zolang bestaansrecht hebt, mag je het oprichtingsjaar eigenlijk ook wel in je verenigingsnaam opnemen. Het is niet gelukt om in de annalen beider opponenten een onderlinge ontmoeting terug te vinden, dus zeer waarschijnlijk betreft het hier een primeur. Het hoogtepunt in de recente historie voor De Tubanters werd ongetwijfeld beleefd aan het begin van dit millennium toen de club zelfs even in de hoofdklasse bivakkeerde. Daarna is het verval geleidelijk aan ingetreden met de degradatie van afgelopen seizoen als voorlopig dieptepunt. Het is in elk geval een mooie uitdaging voor de mannen van trainer/coach Mark Bolink om op het pittoresk gelegen sportpark Diekman-Oost voor een dusdanig resultaat te gaan dat daarmee de stand op de ranglijst kan worden geconsolideerd of verbeterd.