‘Eddy worstelt en komt boven’

STEVO-presentatiegids
STEVO-presentatiegids
Foto: ikworstelenkomboven.blogspot.nl

“Ik zeg weleens: als je hier niet om kunt lachen, had je een ander vak moet kiezen.” Eddy Droste, voorzitter van voetbalclub STEVO uit Geesteren, vindt het grappig dat hij het ‘doelwit’ is geworden in blog dat een Almeloër over hem heeft geschreven.

De STEVO-preses prijkt prominent op de voorkant van de presentatiegids die de club jaarlijks uitbrengt. Dat was ook een supporter van de Almelose voetbalvereniging Luctor et Emergo opgevallen, die er een foto van maakte en later een stukje over schreef. “Met een vette knipoog, zoals wel vaker. Ik schrijf regelmatig over wat me opvalt bij de club”, vertelt de zelfbenoemde ‘societyverslaggever’. De man wil liever niet met naam genoemd worden en benadrukt dat hij het op persoonlijke titel heeft geschreven, niet namens Luctor.

In het schrijven van de anonieme Almeloër staat o.m. dat Droste wel erg veel zijn best doet om op te vallen. “Waar andere voetbalclubs altijd een plichtmatig plaatje van een wedstrijd van het eerste elftal op de voorpagina van hun presentatiegids zetten, doet Droste dat heel anders. Hij besloot om zich als een soort Godfather pontificaal op de voorpagina te zetten.”

Droste ziet er desgevraagd zeker de humor van in. “Charèl Nijhuis wees me erop en eerst had ik alleen de titel gezien. Een dag later heb ik het stukje gelezen. Ja, zoiets is echt lachen – natuurlijk. Zet er maar in ‘Eddy worstelt en komt boven’.”

Voor wie het complete blog wil lezen over ‘don Droste’: https://ikworstelenkomboven.blogspot.nl/2017/11/luctorvoorzitter-meijer-kan-niet-tippen.html

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen