Geesteren denkt na over toekomst van de sport

Foto: Mijn Geesteren 2030

“Een sportvereniging is voor jongeren en ouderen heel belangrijk”, zegt de werkgroep Sport en Verbinden van Mijn Geesteren 2030. “De rol die het verenigingsleven in een dorp als Geesteren heeft, wordt vaak onderschat. Jongeren sporten gemiddeld zo’n 7 uur per week, ouderen wat minder. Sport heeft voor hen een positieve invloed op hun gezondheid, zelfvertrouwen en stimuleert sociale cohesie.”

Dinsdag 21 november kunnen alle sporters (wel of niet in verenigingsverband) meepraten over de toekomst van de sport in Geesteren. Om 20:00 uur wordt afgetrapt in zaal Kottink door dagvoorzitter Moniek Kleinsman (oud-Olympisch schaatsster). Zij neemt de sportende inwoner van Geesteren en omstreken mee in hoe zij heeft kunnen presteren, de tegenslagen die ze heeft meegemaakt en hoe zij daar weer bovenop is gekomen. Vervolgens zal Arjan van der Velde van Sportservice Overijssel zijn visie geven over de trends in de sport en zal hij inzoomen op de kansen voor de sport in Geesteren. Daarna is er ruimte voor het delen van meningen en het uitstippelen van de juiste maatregelen en initiatieven voor Geesteren. Tijdens deze avond zal Elco van Staveren live de ideeën uit de zaal schetsen, hetgeen te volgen is op het grote scherm op het podium.

“Geesteren heeft een vernieuwende blik nodig op het sport- en beweegaanbod in het dorp. Als werkgroep zouden we graag zien dat we de sportaccommodaties duurzaam centraliseren en moderniseren. Hierdoor kunnen we kosten besparen op onderhoud, beheer en inkoop. Tevens kunnen we dan samen het toekomstige vrijwilligersprobleem ten goede keren. Wat zou het toch mooi zijn dat we in een gezamenlijk clubgebouw samen praten over sport, samen verschillende sporten beoefenen en samen nieuwe breedtesporten ontwikkelen”, aldus de werkgroep.

Binnen Mijn Geesteren 2030 is ook de toekomstig noodzakelijke nieuwe school een hot item. De werkgroep, met STEVO-man Eddy Droste als voorzitter, vervolgt: “Deze nieuwe school zou meer dan perfect kunnen aansluiten bij de plannen voor een centrale accommodatie. Kinderen kunnen dan tijdens schooltijd gebruik maken van de verschillende sportvelden en -zalen, of na schooltijd onder begeleiding van bijvoorbeeld de BSO ook lekker buiten of binnen sporten. Eén groot gezamenlijk gebouw inrichten voor zowel de sport als de school… meer voordelen kun je gewoon niet krijgen. En daarnaast heeft dat een bijzonder positief effect op de bezettingsgraad en zijn er uiteindelijk alleen maar winnaars!.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen