Jolly Jumpers 1 nog steeds thuis ongeslagen

Gisteravond om 19.00 uur stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor het eerste team van Jolly Jumpers. Er werd gespeeld tegen Springfield uit Berlicum.

Vanwege wat nare blessures en ziekte binnen het team kregen de Tubbergen uit dames hulp van Noƫlle Droste en Anke Waayer uit de U20-1.

De Tubbergse dames begonnen sterk aan de wedstrijd. Er werden goede fast-breaks gespeeld en zochten de goede opties in de aanval. De verdediging van de dames zat goed dicht en hierdoor kwam Springfield niet in hun spel. De omschakeling ging bij de thuisploeg sneller als de dames uit Berlicum. Hierdoor eindigde het eerste kwart in een 18-12 voorsprong voor de thuisploeg.

In het tweede kwart werd de stijgende lijn doorgezet. Er werden goede aanvallen gespeeld en zochten de vrije man. In de verdediging werd er niet goed gecommuniceerd en hier maakte de Springfield goed gebruik van. Beide teams hadden de lust om te winnen en gaven niet op. Ze zochten de kleedkamers op met een 31-23 stand voor Jolly Jumpers 1.

De roodhemden kwamen slap uit de kleedkamer. De afspraken werden niet nagekomen en de ballen gingen helaas niet door het netje. Springfield was de betere ploeg in het derde kwart, ze speelde als team en hier hadden de Tubbergse dames even geen antwoord op: 40-42 achterstand voor Jolly Jumpers 1.

Het vierde kwart werd wat beter gespeeld. De afspraken werden nog een keer doorgenomen en de koppen weer bij elkaar. Er werd aan allebei de kanten gescoord, hierdoor ging de stand gelijk op en kwam het neer op de laatste minuten van de wedstrijd. Door een goede verdediging en een laatste slimme aanval van Jolly Jumpers 1, wonnen de Tubbergse dames met 57-55 in eigen hal.

Een wedstrijd waarin de balvirtuozen uit Tubbergen niet zichzelf was, maar er werd niet opgegeven en het harde werken werd beloond. Winst is winst en Jolly Jumpers 1 is thuis nog steeds ongeslagen.

Volgende week spelen de dames van Jolly Jumpers 1 een uitwedstrijd. Om 21.00 uur wordt er gestreden tegen BV Hoofddorp.