Reutum 1 loopt een punt mis

In Enschede stond vandaag voor het eerste elftal van VV Reutum de wedstrijd tegen Sportclub Enschede op het programma. Met een team dat op vele plekken gewijzigd was, liep Reutum 1 in de slotfase een punt mis.

Sportclub begon een stuk beter aan de wedstrijd dan Reutum, het nam gelijk het initiatief en probeerde middels steekpasses gevaarlijk te worden voor de goal van Reutum. Echter was het Reutum dat na ongeveer 10 minuten spelen op voorsprong kwam. Een afgeslagen voorzet werd binnen geschoten door de alerte Rick Blokhuis. Even later was Stijn Slaghekke dicht bij de 0-2 maar zijn poging ging net over.

Na een halfuur spelen lag de tweede wel in het netje. Een prachtige standaardsituatie belandde via Mark Morskieft bij Stijn en hij kopte de 0-2 binnen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft liet Sportclub gelijk de intentie zien om de aansluitingstreffer te maken. De eerste kans belandde in het zijnet. Toch kreeg Reutum een grote kans om de 0-3 te maken. Opnieuw een voorzet van Mark op Stijn maar Stijn schoot dit keer naast. Even later kreeg Sportclub een makkelijk gegeven penalty, deze werd strak binnengeschoten.

Hierna liep Reutum 1 vooral achteruit en was het tegenhouden om er van daaruit met een counter uit te kunnen komen. Maar een kwartier voor tijd kwam Sportclub op gelijke hoogte. Een aanval over rechts werd uiteindelijk in de lange hoek binnengeschoten. De licht geblesseerde Mark verliet hierna het veld voor de debuterende Lex Oude Kotte.

Reutum 1 stichtte nog maar weinig gevaar en in de slotfase kreeg het ook nog eens een derde treffer tegen. Een hoge bal werd doorgekopt en bij de tweede paal binnen gekopt door een speler van Sportclub. De wedstrijd eindigde hierdoor in een zure 3-2 nederlaag.

Nu is het tijd voor een korte winterstop. Op tweede kerstdag wordt nog meegedaan aan het gemeentelijk zaalvoetbaltoernooi waar het team de titel probeert te prolongeren. In Tubbergen start het toernooi om 10.00 uur.