Veel enthousiasme bij natte Turvenloop

Zaterdag werd voor de vierde keer een Turvenloop gehouden, georganiseerd door carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen. Door de vele regen lieten wandelaars het een beetje afweten, maar hardlopers lieten zich niet weerhouden.

In totaal trokken ruim 400 deelnemers de hardloop- of wandelschoenen aan. De eerste wandelaars vertrokken om 9.30 uur aan een tocht van 5, 10 of 15 kilometer. Zij wandelden door Langeveen, Kloosterhaar en het Engbertsdijkvenen en genoten onderweg van gezelligheid, chocolademelk, koffie en snert. De route voor de hardlopers liep door Langeveen en het buitengebied, één ronde voor 5 kilometer en twee rondes voor 10 kilometer. In verband met de hevige regenval werd een gedeelte van deze route ‘s morgens nog verlegd naar het terrein van Rudie Oude Nijeweeme, dit jaar de prins van de Turftrappers.

Prijzen

Voor de snelste hardlopers waren er bonnen te winnen, beschikbaar gesteld door verschillende sponsors. De hoofdprijs op de 10 kilometer was een dinerbon van café-restaurant Waaijer. Deze prijs ging bij de mannen naar Sebastiaan Pol en bij de vrouwen naar Ingrid Prigge. Zij liepen de 10 kilometer in respectievelijk 36.37 en 40.06 minuten.

Op de 5 kilometer wonnen Robert Gerritsen (17.15) en Marije Dankelman (19.21). De snelste Langeveners waren Ruud Oude Weernink en Regina Haarhuis op de 10 kilometer en Roy van der Aast en Wendy Lenferink op de 5 kilometer.

Bedrijvenloop

Naast individuele hardlopers strijdden ook veertien bedrijven en verenigingen om een prijs. “Hier zijn we heel erg blij mee. Vorig jaar waren we al voorzichtig met een bedrijvenloop begonnen, maar dit jaar hebben we er veel aandacht aan besteed”, vertelt Daniëlle Reekers namens carnavalsvereniging de Turftrappers. Op de 10 kilometer won het team van Plegt-Vos de wisselbokaal, beschikbaar gesteld door Lasbedrijf Krola. De 5 kilometer werd gewonnen door het team van Aannemersbedrijf Kuipers.

Kidsrun

De Turvenloop werd afgesloten met de kidsrun. Aangemoedigd door een groot aantal volwassenen, legden eerst de allerkleinsten – al dan niet op hun (loop)fiets – een afstand van 250 meter af. Daarna volgden de iets oudere kinderen met hun afstand van 500 meter en tenslotte de oudsten op de kilometer. In totaal deden 66 jongens en meisjes enthousiast mee. Boet Haarhuis was het mooist verkleed en won een speciale prijs.

Hoogheden

Naast verklede kinderen werd de Turvenloop ook opgeluisterd door de prins en adjudant van de Turftrappers en ook door hoogheden van andere carnavalsverenigingen, zoals de Smoezen, de Schaop’nböll’kes en de Alberger Bökke. Bovendien deden hofdames van de Kroesmennekes en de Dubbelkiekers mee aan de hardloopwedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen