Carmen overtreft doelstellingen ruimschoots

Foto: Carmen Oosterlaken

Onder de nieuwe naam Moosloop werden vandaag vele kilometers rondom het complex van voetbalvereniging TVC’28 gelopen.

Met bijna 300 deelnemers, nieuwe routes en een dampend bord stamppot achteraf luidde de club het nieuwe jaar goed in. Naast alle vernieuwingen had deze editie een speciale lading. Carmen Oosterlaken wist de Tubbergse gemeenschap binnen zeer korte tijd bij elkaar te brengen door een actie voor het KWF op te zetten en zelf deel te nemen aan de 10-kilometer loop. Dit vanwege het overlijden van haar vader en oud-voorzitter René Oosterlaken, iets meer dan een jaar geleden. Dat deze actie een groot succes was, bleek uit het feit dat het streefbedrag al voor de loop was binnengehaald en na afloop zelfs bijna verdubbeld bleek te zijn. Ook het aantal deelnemers was beduidend hoger dan afgelopen jaren.

Door de vernieuwde routes om het complex te geleiden werden de lopers langer en vaker in het zicht gehouden door de toeschouwers, iets wat de sfeer en spanning van de loop zeer ten goede kwam.

Naast het feit dat routes veranderd zijn, zijn ook de afstanden aangepast. De route van 6 kilometer werd opgeschroefd naar een fikse 10 kilometer en de 4 kilometer, gelopen door de B- en C-jeugd en de senioren, is sinds dit jaar verhoogd naar 5 kilometer.

Uitslagen

Ondanks de 4 extra kilometers die gelopen werden ten aanzien van vorig jaar, wist Hidde Penterman ook dit jaar met een indrukwekkende 36.11 minuten iedereen zijn hielen te laten zien.

Onder de vrouwen die zich aan de tien kilometer durfden te wagen wist Nicole Hottenhuis als eerste de finishlijn te bereiken. Tim Waayer was de winnaar van de 5 kilometer mannelijke senioren, terwijl bij de vrouwen Marleen Pegge als snelste uit de strijd kwam bij deze afstand. Daan Geerts zette de snelste tijd neer bij de jeugd onder 19 en Gijs Kokhuis wist dit bij de jeugd onder 17 te presteren.

Reacties

article
54632
Onder de nieuwe naam Moosloop werden vandaag vele kilometers rondom het complex van voetbalvereniging TVC’28
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180107/carmen-overtreft-eigen-doelstellingen-ruimschoots/
2018-01-07T19:48:06+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/01/07194731/Carmen-Oosterlaken.jpg
Sport