Nationaal succes voor leden Vogelvereniging Tubbergen

Foto: Vogelvereniging Tubbergen & Omstreken

Tijdens het afgelopen weekend gehouden Nederlandse kampioenschap van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en de Algemene Bond van Vogelliefhebbers te Zwolle, werden door de leden van Vogelvereniging Tubbergen & Omstreken uitstekende resultaten behaald.

Voor deze prestigieuze show – Vogel 2018 – waar een kleine 12.000 vogels waren ingestuurd, hadden maar liefst 14 leden van de vogelvereniging hadden hun mooiste vogels ingezonden om kampioen te worden.

Sven Veldhuis behaalde bij de jeugd 2 titels. Sven werd kampioen met een stel en enkeling Fife Fancy, deze vogels werden beoordeeld op 185 en 92 punten. Tevens behaalde hij met zijn Fife Fancy postuur kanarie zilver, deze vogel werd beoordeeld met 91 punten.

Dwight Sand mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen bij de gele kleurkanaries. Hij behaalde maar liefst 4 keer goud. Met de Geel Intensief werd Dwight eerste met een stam en stel, 370 en 185 punten. Met de Geel Schimmel idem, 183 en 91 punten. Tevens behaalde Dwight zilver.

Kurt Lohuis behaalde 2x zilver, bij de senioren, met zijn Splendid parkieten, deze vogels behaalden 185 en 92 punten. Verder lag er brons klaar voor een enkeling Splendid parkiet van 91 punten. Kurt is officieel nog een jeugdlid maar koos ervoor om mee te doen bij de senioren.

Om het succes bij de senioren compleet te maken behaalde Johan Schröder de titel met een stam Driekleur papegaaiamadine. Deze behaalden 367 punten. Verder had Johan brons met een stel van deze vogels.

In de categorie Europese cultuur vogels was er een titel voor Gideon Veldhuis. Met zijn Goudvinken behaalde hij goud, zilver en brons. Respectievelijk 94, 93 en 92 punten.

Jan Lohuis behaalde brons met een stel Forbus Papegaai Amandines 183 punten.

Frank Maathuis mocht een zilveren en bronzen plak in ontvangst nemen, voor zijn stel en enkeling Valkparkieten Opaline. Deze vogels werden gekeurd op 185 en 93 punten.

Verder werden er bij de senioren mooie resultaten behaald; zo behaalden Mark Beunk mooie punten bij de parkieten en waren er mooie beoordelingen voor Johan van der Kuil en Gerard Klaassen en Jan ten Hoeve bij de postuur kanaries.

Bij de kleur kanaries was er net geen titel voor Jan Hemmer en Johan Sand met hun rode kanaries, ook deze heren waren ook tevreden met de punten, zoals die toegewezen waren door de keurmeesters. In de categorie tropische vogels was er mooi resultaat voor Henk van der Heuvel. Zijn vogels behaalden eveneens uitstekende punten. Allemaal prachtige resultaten, echter net niet voldoende om een plak in ontvangst te mogen nemen.

De Vogelvereniging Tubbergen en Omstreken wil langs deze weg nogmaals alle prijswinnaars van harte feliciteren met hun resultaten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen