Sportraad overhandigt cheque aan dorpsraad Albergen

Foto: Sportraad Tubbergen

Ieder jaar organiseert de sportraad van Tubbergen een collecte voor het Fonds Gehandicaptensport en gaan de sporters op pad voor de mensen met een beperking. Iedere keer is een andere sport aan de beurt, zo was dat in 2017 de tennis. Zij haalden bijna 4000 euro op, waarvan een kwart besteed mag worden in de gemeente zelf.

Dit jaar is de aanvraag van de dorpsraad Albergen goedgekeurd en krijgen zij een bijdrage voor de toegang van het speelveld tegenover het JP van den Benthuis. Het zou eerst een standaard speelveld worden en de Albergse dorpsraad is samen met een buurtbewoonster en JP van de Bent in gesprek gegaan om te zorgen dat dit speelveld ook toegankelijk wordt voor valide en invalide mensen. Door deze samenwerking worden er toestellen geplaatst die voor alle groepen toegankelijk en prikkelend zijn.

Om het speelveld van een goede toegankelijkheid te voorzien moet hier meer bestraat worden dan bij reguliere speelvelden waarbij de toestellen voornamelijk in een grasveld zijn geplaatst. Door de verharding kunnen rolstoelbehoeftige kinderen/bewoners toegang krijgen tot de toestellen. Daarnaast is het ook van belang om met de tillift de bewoners die niet mobiel zijn en te zwaar zijn om te dragen in het speeltoestel, de vogelnest te leggen.

De dorpsraad Albergen ontving de cheque, ter hoogte van €930 uit handen van de voorzitter van de sportraad, Loes Ritzen, en de vertegenwoordiger van de voetbal in de sportraad, Gerard Oude Lansink.

Dit jaar gaan de klootschietverenigingen op pad in de gemeente Tubbergen in de week van 1 t/m 7 april. Aanvragen kunnen ingediend worden bij leden van de sportraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen