Riwald Dakar Team vol gas over de eindstreep

Foto: Aurelien Vialatte

Dakar 2018 zit erop voor Gert Huzink, Rob Buursen en Martin Roesink. Het team van Riwald finishte vandaag als 5e en eindigde zodoende als 7e in het totaalklassement.

De laatste 2 Dakar Rally’s herinnert bestuurder Gert Huzink zich als ware nachtmerries, maar hij zal met veel tevredenheid terugkijken op de editie van dit jaar. Vooraf had hij uitgesproken in de top-10 te willen eindigen en dat is gelukt.

Huzink en consorten reden behoorlijk constant, met – inclusief de laatste proef – 3 keer een plaats 5-finish. Sterker nog, ze stegen eigenlijk alleen maar op de ranglijst. Wie weet waar ze geĆ«indigd waren als er nog een aantal etappes waren geweest…

Deze 7e plek in de eindklassering is elk geval de beste notering die Huzink ooit heeft behaald in de Dakar Rally. In een auto, iets waarmee hij driemaal meedeed aan wat als ’s werelds zwaarste rally wordt beschouwd, wist de inwoner van Manderveen nooit te finishen. In een vrachtwagen daarentegen wel. In 2015 eindigde hij nog als 25e, waarna 2 edities vol pech en tegenslag volgden.

BEELDEN ZEGGEN MEER DAN WOORDEN…

BEELDEN ZEGGEN MEER DAN WOORDEN…Maar ook het verhaal:https://soundcloud.com/radiorallymaniacs/01-20-dakar-2018-gert-huzink

Geplaatst door Riwald Dakar Team op zaterdag 20 januari 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen