Dames van VKC’03 starten in 2018 met een nederlaag

Gisteren kwam Thetis op bezoek in zwembad De Vlaskoel. Die ploeg was hoger geklasseerd dan de dames uit Tubbergen, maar dat VKC’03 voor een verassing kon zorgen was vorig jaar nog in Zwolle gebleken.

Thetis begon sterk en nam in de eerste 2 minuten direct een 0-2 voorsprong. VKC’03 werd wakker geschud en gaf hierop direct antwoord door 2 doelpunten van Judith en Marly. In de 2e periode was het wederom Thetis die het spel en de voorsprong op zich nam. VKC’03 probeerde wel, maar acties kwamen niet goed tot stand. Thetis nam weer met 2 doelpunten voorsprong op de Tubbergse waternimfen: 2-4.

Het tweede deel van de wedstrijd moest VKC’03 een beter spel laten zien. Blijven inzwemmen om de beweging in het spel te houden en de vrije persoon te creëren. De derde periode gebeurde er veel, uitsluitingen aan beide kanten maar die meer in het voordeel van Thetis was. Ongelukkige uitsluitingen aan de kant van VKC’03. De stand werd verdubbeld naar 4-8.

De laatste 6 minuten was het voor VKC’03 de aansluiting te zoeken naar Thetis. Er werd beter ingezwommen en de rust werd beter bewaard. Maar de tijd was te kort om het voort te zetten met een 7-10 begon VKC’03 het nieuwe jaar met een nederlaag.