Reutum 1 verliest derby van KOSC

Reutum 1 heeft vandaag aan het kortste eind getrokken in de degradatiekraker tegen KOSC.

Een vroeg kopdoelpunt van spits Stijn Brunninkhuis bleek de winnende te zijn voor het team uit Ootmarsum. De ploeg van Mark Wijnreder probeerde het hierna nog wel, maar creëerde te weinig om op gelijke hoogte te komen.

In het begin van de eerste helft bleek al gelijk dat KOSC zich wilde revancheren van de nederlaag dat het thuis opliep tegen Reutum eerder dit seizoen. Het speelde agressief en de verdediging werd fel afgejaagd.

Na 10 minuten spelen werd de bal ongeconcentreerd rondgespeeld door de verdediging van Reutum 1. KOSC pikte de bal op en na een voorzet van Jorrit Weierink wist Stijn Brunninkhuis knap binnen te kopen.

Na de 0-1 knokte Reutum 1 zich beter in de wedstrijd. Niettemin werd er pas na een half uur spelen gevaar gesticht voor het doel van KOSC. Een vrije bal van Jord van der Aa op Stijn Slaghekke resulteerde in een schietkans voor Stijn maar zijn inzet werd gepareerd door de keeper van KOSC.

Even daarna leek Jord de 1-1 binnen te schieten uit een vrije trap, maar de bal belandde tegen de paal.

Kort na rust traden er enkele gevaarlijke scrimmages op voor het doel van Ruben Groothuis. Toch bleef een doelpunt uit.

Na een uur spelen werd Mark Morskieft bereikt door Wout Slaghekke. Eerstgenoemde ging voor de solo en was dicht bij een doelpunt, maar zijn poging belandde helaas in het zijnet.

Het spel werd daarna slechter en slechter van beide kanten. Enkele keren ging dit gepaard met een zware overtreding en kaarten bleven dan ook niet uit.

In de zeventigste minuut moest KOSC met 10 man verder na een overtreding op Mark Morskieft. Reutum 1 probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar grote kansen bleven uit. De wedstrijd eindigde dan ook in een 0-1 zege voor KOSC.

Door het verlies heeft Reutum 1 de laatste plaats overgenomen van KOSC.

Volgende week zijn er nieuwe kansen voor Reutum 1 als er in Saasveld gespeeld gaat worden tegen Saasveldia. Op sportpark De Esch wordt om 14.00 uur afgetrapt.