Dames van VKC’03 zetten hun sterke reeks voort en spelen zich veilig

Foto: VKC'03

Zaterdag, alvorens de dames van VKC’03 te water zouden gaan in Tubbergen, speelde de directe concurrente tegen degradatie in Markelo.

Doordat die uitslag net voor de wedstrijdstart bekend was, konden de Tubbergse dames met een gerust hart te water gaan. ZPC De Hof had haar wedstrijd verloren en dus VKC’03 speelt definitief komend seizoen in de eerste klasse.

Vrij spelen, zonder druk was dan ook de opdracht. De eerste periode verliep dan ook vrij rustig. Swol nam het initiatief, maar kreeg ook uitsluitingen. VKC’03 wist niet alles zuiver af te ronden. De dames uit Zwolle gingen de tweede periode in met een voorsprong van 1-2.

De tweede periode was er 1 waarin veel van de dames werd gevraagd. Snelle aanvallen over en weer, veel zwemmen dus. Aanvallen die ook in doelpunten resulteerden, maar steeds was het Swol die de voorsprong hielt 3-4.

Er moest een tandje bij worden geschakeld. Rustiger in de aanvallen en geen paniek. VKC’03 wist de rust wat meer te vinden, en hierdoor de aanval rustiger uit spelen. Met een stand van 5-5 moest de laatste periode de winnaar laten zien.

Door sterk samenspel en het geloof dat de laatste wedstrijden gegroeid is binnen het team was het gevoel er dat er punten konden worden gepakt tegen het hoger geklasseerde Swol. Voor het eerst deze wedstrijd was het VKC’03 dat de voorsprong nam. Alleen, Swol had hierop al snel een antwoord en trok de wedstrijd weer gelijk. Het waren de Tubbergse waternimfen die het best met de spanning om wisten te gaan, en in wederom spannende slotseconden wisten met 1 doelpunt verschil de wedstrijd te winnen: 8-7.

Na de wedstrijd werd afscheid genomen van een aantal speelster en daar werd natuurlijk gezamenlijk een borrel op gedronken. De wedstrijdbal werd vandaag gesponsord door de haptotherapie-praktijk van Geerda Warnet. Komende week staat de laatste wedstrijd uit in Bemmel op het programma.

Reacties

article
58432
Zaterdag, alvorens de dames van VKC’03 te water zouden gaan in Tubbergen, speelde de directe
https://tubbergen.nieuws.nl/sport/20180415/dames-vkc03-zetten-sterke-reeks-voort-en-spelen-zich-veilig/
2018-04-15T15:35:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/332/2018/04/15153236/VKC03-e1523799216908.jpg
Sport