Proost: eerste plaats voor Jolly Jumpers 1 in promotiedivisie

Gisteren speelden de dames van Jolly Jumpers 1 hun laatste wedstrijd in de competitie.

De wedstrijd tegen Hoofddorp ging van start om 20.45 uur. Na een sterke sprongbal scoorde het eerste team van Jolly Jumpers direct het eerste punt, waarna de toon werd gezet met een 7-0 run.

Hoofddorp liet het hier niet bij zitten en na een aantal fouten van de Tubbergse dames begon ook de tegenstander te scoren. Aanvallend speelden de roodhemden goed en creëerden een mooie voorsprong. Het eerste kwart werd afgesloten met een fout op een driepunter en resulteerde in 28-18.

In het tweede kwart begon Jolly Jumpers 1 met een driepunter waarna er meer scores volgden. Hoofddorp moest dit oplossen met een time-out waarna scores aan beide kanten gelijk opgingen. Een aantal onhandige passes leidden tot steals van de tegenpartij, maar deze wisten hieruit weinig te scoren. De rust werd ingegaan met een voorsprong van 45-25.

In het derde kwart kwamen de Tubbergse dames goed uit de kleedkamer en speelden het spel goed uit. De open man werd gevonden en de driepunters vlogen Hoofddorp om de oren! Hoofddorp paste haar verdediging niet aan waardoor Jolly Jumpers 1 meer uit kon uitlopen. Met een stand van 74-46 eindigde het derde kwart.

In het vierde kwart lieten de dames in het rood zien dat ze de eerste plaats verdienen. Slim spel, hard uitboxen en plezier waren in het laatste kwart de belangrijkste ingrediënten. Hoofddorp had niets meer te vertellen in de wedstrijd waarin Jolly Jumpers 1 voor de één-na-laatste keer in de Burgemeester Verdegaalhal speelde.

De wedstrijd werd uitgespeeld met een eindstand van 88-64.

Play-offs

Met een biertje in de hand proosten de Tubbergse dames op het behalen van de eerste plek in de promotiedivisie. Na deze wedstrijd is in een spannend duel de zege en daarmee de derde plaats naar Lokomotief uit Rijswijk gegaan. Dit betekent dat de Tubbergse balvirtuozen de komende play-off wedstrijden tegen Grasshoppers uit Katwijk gaan spelen, want zij zijn als vierde geëindigd.

Er volgen dus 2 pittige wedstrijden, uit en thuis, die beslissen wie de finale gaat spelen tegen de winnaar uit de wedstrijd tussen Lokomotief Rijswijk en EBV Baros. De datum en het tijdstip zijn nog niet bekend en volgen nog.