Reutum 1 en DSVD weten niet tot scoren te komen in ‘nacompetitieduel’

Het eerste elftal van VV Reutum en DSVD hebben vanmiddag beide een punt gepakt in de strijd om nacompetitie te ontlopen.

Op de Kottenbrei werd er niet gescoord, maar saai was de wedstrijd allerminst. Doordat de ploegen onderin klasse 3A weinig voor elkaar onderdoen, blijft het spannend tot het einde.

Gedurende de eerste helft probeerden beide ploegen voetballend bij de goal van de tegenstander te komen. Reutum 1 had misschien iets meer balbezit maar het ontbrak in de eindfase van de aanvallen aan scherpte en precisie.

DSVD kwam er een aantal keren gevaarlijk uit en probeerde het een aantal keren van afstand maar ook zij troffen geen doel. Beide ploegen stonden verdedigend goed en gaven zo weinig weg.

De tweede helft leek Reutum 1 iets fitter dan DSVD maar tot veel mogelijkheden leidde dit niet. De grootste kans was er voor Mark Morskieft nadat hij de bal goed naar de hoek kopte, maar de keeper van DSVD bracht prachtig redding en hield zijn ploeg op gelijke hoogte.

In de slotfase was DSVD dicht bij een treffer. Een hoge bal in het strafschopgebied belandde in de kluts, maar gelukkig kon Reutum 1 net op tijd wegwerken. Na 90 minuten spelen floot de scheids voor het eindsignaal. De 0-0 uitslag was een terechte afspiegeling van de wedstrijd en met het behaalde punt kunnen beide ploegen waarschijnlijk leven.

Op eerste pinksterdag speelt Reutum 1 opnieuw een thuiswedstrijd, Sportclub Enschede is dan de tegenstander. Een lastige thuiswedstrijd maar hopelijk weet de ploeg van Mark Wijnreder zich dan veilig te spelen. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op de Kottenbrei.