Vasse 1 geeft voorsprong in tweede helft weg tegen RSC

Na een uitstekend eerste bedrijf kon het eerste elftal van SV Vasse dit succes helaas niet voortzetten in het vervolg van de wedstrijd.

In de eerste helft speelde Vasse een goede wedstrijd. Het kwam binnen 1 minuut al op voorsprong. Een corner van Rik Wiefferink werd door een verdediger in het eigen doel gekopt.

Na 28 minuten verdubbelde Vasse 1 de score. Randy Pegge ontving de bal van Daan Haarhuis, trok naar binnen en de schoot de bal in de verre hoek.

In de tweede helft had Vasse te weinig druk op de bal en gaf het de doelpunten makkelijk weg. Uiteindelijk kon RSC 4 keer scoren in de tweede helft en dit bracht de stand tot 4-2 in het voordeel voor de Rossummers.

Het komende weekeinde worden in Vasse de Pareldagen gevierd, door en voor de plaatselijke bevolking. Het spreekt voor zich dat de selectie van het eerste elftal daarvan nadrukkelijk deel uit wil maken. Het reglement wedstrijdzaken van de KNVB schrijft echter voor dat de laatste 2 competitieprogramma’s qua tijdstip tegelijkertijd moeten worden afgewerkt. Uitzonderingen daarop zijn de wedstrijden om des keizers baard. Hiermee is meteen het duivelse dilemma van Vasse 1 verklaard. Hoewel het team heel graag de wedstrijd op een afwijkend (lees: avond) tijdstip wil spelen, is er ook nog die kans op één of meerdere promotiewedstrijden.